Зеленський розкрив мету Курської операції та назвав "найгарячішу" точку на фронті

2 вересня 2024, 18:22оновлено 2 вересня, 19:01
380
Курська операція може вплинути на ситуацію на фронті, підкреслив глава держави.
Зеленський
Володимир Зеленський прокоментував Курську операцію / Колаж: Главред, Фото: ОП, скріншот

Завдяки Курській операції Україна успішно поповнює обмінний фонд і на сьогодні вже взято в полон понад 600 окупантів, що дає можливість обміну українських військових, які перебувають у російському полоні, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Що стосується Курської операції обмінів, а обміни на фонд поповнюються і обміни пішли. І не просто так. У нас є обміни через те, що у нас є кого обмінювати на наших хлопців, які перебувають у полоні. Ми захопили понад 600 осіб, і є ким міняти наших", - наголосив він на брифінгу в Запоріжжі.

Президент вважає, що Курська операція може вплинути на ситуацію на Покровському та Торецькому напрямку, де "можливе зменшення загострення через зменшення кількості російських військ".

відео дня

Однак ситуація на цих напрямках залишається напруженою, оскільки головною метою противника залишається Донбас, а далі тотальна окупація Донецької та Луганської областей.

"У будь-якому разі дві доби ми розмовляємо з головкомом про Покровський напрямок. Як би не було складно, ці дві доби просування (росіян - ред.) немає. Це те, що мені доповів головком", - додав Зеленський.

Що відомо про операцію ЗСУ в Курській області?

Операція ЗСУ в Курській області - військові заходи України, спрямовані на вирішення питань безпеки своєї країни на території агресора Росії.

Українські військові 6 серпня перетнули українсько-російський кордон і почали бойові дії в Курській області. Встановлено контроль над понад 82 населеними пунктами. Прорив углиб російської території - понад 35 кілометрів.

Можливими цілями ЗСУ називають відтягування російських військ із фронту в Україні та примус Росії до справедливого миру.

Бої тривають. Українська армія просувається вперед.

Операція в Курській області - останні новини за темою

Раніше повідомлялося, що Україна вже частково досягла трьох цілей у Курській області. Про це пише видання The Wall Street Journal. У матеріалі зазначено, що Київ тримав у таємниці від Заходу деталі щодо операції. Наразі в Пентагоні не мають уявлень про подальші дії українців на Курщині.

Нагадаємо, Україна Курською операцією здатна змінити хід війни. Про це йдеться в повідомленні CNN. Армія довела, що заслуговує на швидшу військову підтримку від Заходу.

Як повідомлялося раніше, ЗСУ потужно просунулися в Курській області. Про це сказав Володимир Зеленський. Українські військові взяли під контроль ще два населених пункти.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти