Зеленський закликав світ сильніше атакувати Росію санкціями через Крим

3 березня 2021, 13:57оновлено 3 березня 2021, 14:36
Питання Криму має бути винесене на міжнародний порядок денний, переконаний президент України. За його словами, потрібні дієвіші міжнародні кроки.
Зеленський
Зеленський закликав світ сильніше атакувати Росію санкціями через Крим / УНІАН

Для деокупації Криму потрібні дієвіші міжнародні кроки. Зокрема, санкції за порушення прав людини, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Наші оцінки ситуації в окупованому Криму, які стосуються систематичних порушень прав людини, збігаються. Я вдячний за послідовну політику Європейського Союзу про невизнання незаконної анексії Криму. Водночас потрібні дієвіші міжнародні кроки. Питання Криму має бути винесене на міжнародний порядок денний", - зазначив Зеленський під час спільного брифінгу з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем.

Він також розповів про те, що влітку пройде саміт Кримської платформи в Києві і запросив Мішеля взяти участь.

"Нещодавно ЄС ухвалив новий санкційний режим за порушення прав людини. У зв'язку з цим я запропонував запровадити такі ж санкції проти тих, хто здійснює свавілля на окупованому півострові. Це могло б стати потужним внеском Брюсселя в діяльність Кримської платформи", - додав Зеленський.

Кримське питання - про що йшлося раніше:

  • 26 лютого президент США Джо Байден заявив, що офіційний Вашингтон ніколи не визнає окупований Крим територією Росії. Штати продовжують працювати над тим, щоб притягнути РФ до відповідальності за її зловживання і агресію щодо Києва. США шанують мужність учасників Революції 2014 року і вірять у прагнення України до мирного і демократичного майбутнього.
  • 26 лютого президент Володимир Зеленський подякував лідеру США Джо Байдену за підтримку України та невизнання російської анексії Криму. Він запевнив, що українці високо цінують підтримку американської держави.
  • 1 березня прессекретар глави Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія не здійснювала анексію Криму, півострів на законних підставах возз'єднався з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти