Захист підстанцій від ракет і дронів: Шмигаль розповів про експеримент України

10 вересня 2024, 14:39
115
Агентство з відновлення розпочало будівництво третього рівня захисту на 22 підстанціях Укренерго.
Захист підстанцій від ракет і дронів: Шмигаль розповів про експеримент України
​ Україна захищає свої енергетичні об'єкти / УНИАН ​ / Коллаж: Главред, фото: УНИАН, ГосЧС

Підстанції Укренерго хочуть оснастити третім рівнем захисту від ракет і дронів. Про експеримент на пресконференції розповів Прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, це надзвичайно коштовний, але водночас необхідний і унікальних проєкт.

"Щодо захисту - абсолютний експеримент. Агентство з відновлення розпочало будівництво третього рівня захисту на 22 підстанціях Укренерго. Це надзвичайно коштовний проєкт — наближається до сотні мільярдів гривень. Складний у реалізації та унікальний", - розповів Шмигаль.

Хто такий Денис Шмигаль?

Денис Шмигаль — український державний діяч, інженер-економіст. Прем'єр-міністр України з 4 березня 2020 року. Кандидат економічних наук (2003). Рекордсмен за тривалістю перебування на посаді серед усіх голів уряду незалежної України (понад 4 роки), пише Вікіпедія.

відео дня

За його словами, поки що Україна веде розмови з партнерами. Наші союзники, як стверджує Прем'єр-міністр, поки не бачать доцільності вести будівництво одночасно на усіх обʼєктах.

"І ми поки домовляємося там, де було будівництво, розпочати консервацію, залишити один-два (обʼєкти), які уже близькі до завершення, завершити їхнє будівництво, подивитися, як воно буде працювати, й ухвалити рішення про продовження, яким чином будемо завершувати всі інші рівні захисту", - розповідає Прем'єр-міністр.

Як пояснює Шмигаль, ці рівні захисту потрібні не тільки для захисту енергообʼєктів, а й інших, до прикладу захисту виробництва під час війни.

"З третім рівнем захисту ми працюємо, але це поки що — експеримент. Він потребуватиме трохи довшого часу: як для створення будівництва, так і для розуміння, що цей рівень захисту справді на 100% працює і захищає від будь-якого ураження будь-якими засобами, які є у розпорядженні росіян", -підсумував Прем'єр-міністр Шмигаль.

Захист підстанцій від ракет і дронів: Шмигаль розповів про експеримент України
Як зекономити на електороенерії / Инфографика: Главред

Атаки РФ на інфраструктуру України та відключення світла - останні новини

Сьогодні, 10 вересня Сили ППО збили 38 "Шахедів", один дрон полетів назад у Росію. Протиповітряна оборона працювала у Вінницькій, Київській, Чернігівській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській та інших областях.

Водночас за минулу добу РФ атакувала енергооб'єкти в семи областях України. У Донецькій області через російські обстріли знеструмило шахту, у якій перебували 74 шахтарі, повідомило Міненерго.

Після майже щонічних атак РФ член комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк пояснив, чи будуть найближчим часом відключення світла. За його словами, на сьогодні в енергосистемі немає значного дефіциту електроенергії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти