Запускають тисячі авіабомб по Україні: Зеленський розкрив реальні цілі атак РФ

15 червня 2024, 11:40
241
Ворог намагається змусити українців боятися, щоб люди тікали з міст і сіл, каже Володимир Зеленський.
Запускають тисячі авіабомб по Україні: Зеленський розкрив реальні цілі атак РФ
Окупанти атакують цивільну інфраструктуру, щоб змусити людей боятися / колаж: Главред, фото: Офіс президента, скріншот YouTube

Армія країни-агресорки Росії застосовує на місяць 3200-3500 керованих авіабомб. Вони атакують цивільну інфраструктуру, щоб змусити людей боятися. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю італійському телеканалу Sky TG24.

"Росія використовує на місяць 3200-3500 КАБів виключно по цивільному населенню, цивільній інфраструктурі", - заявив лідер України.

За його словами, ворог намагається змусити українців боятися, щоб "люди бігли з того чи іншого міста, з тієї чи іншої громади, а Росія мала можливість окупувати ці села і міста".

відео дня

"І це є головна ціль. Так само як робив Гітлер, - "коврове" бомбардування - все те саме, як одна методичка", - наголосив Зеленський.

Запускають тисячі авіабомб по Україні: Зеленський розкрив реальні цілі атак РФ
КАБ / Інфографіка: Главред

Що таке КАБ?

КАБ-500 - сімейство радянських і російських коригованих авіаційних бомб калібром 500 кілограмів, пише Вікіпедія.

Першу з сімейства - КАБ-500Л, керовану лазерним променем, було прийнято на озброєння 1975 року. У 1984 році була прийнята на озброєння наступна бомба цього сімейства - КАБ-500Кр, що наводиться на ціль за допомогою телевізійної ГСН. Надалі було розроблено КАБ-500С із наведенням за ГЛОНАСС.

Бойова частина бомби може бути бетонобійною для руйнування бетонних перекриттів, фугасною і об'ємнодетонуючою для ураження піхоти і техніки, зокрема в укриттях, ударною хвилею.

Керована (коригована) авіаційна бомба (КАБ) належить до високоточної зброї. Властивість планування, якою володіють КАБ, дає змогу літакам-носіям застосовувати їх без входу в зону об'єктової ППО противника.

Удари РФ по Україні - останні новини

Нагадаємо, країна-агресорка Росія у ніч на 14 червня атакувала Україну ракетами і дронами. Загарбники загалом запустили по території нашої держави 31 засіб повітряного нападу – 14 ракет повітряного і наземного базування та 17 ударних безпілотників.

Відомо, що ракети летіли в основному на захід. До того ж, ворог вибирав для удару "класичні" цілі.

Раніше, країна-агресорка Росія у ніч на середу, 12 червня, запустила по Україні 30 засобів повітряного нападу, серед яких – 6 ракет і 24 дрони-камікадзе.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти