Залужному і Буданову присвоїли звання Героя України

9 лютого 2024, 12:14
Колишньому головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному присвоїли звання за видатні трудові досягнення.
Залужному і Буданову присвоїли звання Героя України
Залужному і Буданову присвоїли звання Героя України / колаж: Главред, фото: ОП, FacebookВалерій Залужний, Кирило Буданов

Валерію Залужному, який учора, 8 лютого, пішов у відставку з посади головнокомандувача Збройних сил України, дали звання Героя України. Відповідний указ з'явився на сайті президента України Володимира Зеленського. Також Залужний отримав орден "Золота зірка".

В указі президента зазначено, що це за видатні особисті заслуги в захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України.

Залужному присвоїли звання Героя України
Залужному присвоїли звання Героя України / скріншот

Також відомо, що удостоєний звання Героя України начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов. Указ про присвоєння йому звання також зареєстровано на сайті президента України.

відео дня

"За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові", - написано в указі.

Буданову присвоїли звання Героя України
Буданову присвоїли звання Героя України / скріншот

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський, коментуючи звільнення Валерія Залужного, звернувся до нового командування на чолі з генералом Олександром Сирським з вимогою надати "реалістичний, детальний план дій ЗСУ на 2024 рік" з урахуванням наявної ситуації на полі бою.

Також радник керівника ОП Михайло Подоляк заявив, що рішення президента Володимира Зеленського про зняття Валерія Залужного з посади Головнокомандувача зумовлене необхідністю перегляду тактики дій.

До того ж, у Вашингтоні відреагували на звільнення Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. Як зазначив представник Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі на брифінгу 8 лютого, США "працюватимуть із будь-ким, хто стоїть на чолі (української) армії".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти