Яворівський полігон, вихід на Крим і Полісся: Золотарьов назвав цілі РФ для удару ядерною зброєю

1 жовтня 2022, 19:00
За словами експерта, до тактичного ядерного удару Путіна може спонукати чергова військова поразка.
ядерна зброя, Андрій Золотарьов
Ризик удару РФ тактичною ядерною зброєю доволі високий - Андрій Золотарьов / колаж УНІАН, Getty Images

У Росії може бути кілька цілей для нанесення ядерного удару по Україні. Про це в інтерв'ю Главреду розповів політолог, директор аналітичного центру" Третій сектор " Андрій Золотарьов.

"У нульові один російський письменник в операції "Механічний апельсин", де він розписував війну Росії з Україною, писав про ядерний вибух над Поліссям. Мовляв там малозаселена територія, масових жертв не буде, але електромагнітний імпульс здатний "покласти" всю електроніку в околицях. Є Яворівський полігон, є південь Херсонської області", - пояснив експерт.

За його словами, до тактичного ядерного удару Путіна може спонукати чергова військова поразка.

відео дня

"Припустимо, якщо ЗСУ скинуть Російський плацдарм на правому березі Дніпра і створиться загроза виходу на кримські перешийки. Тоді ризик застосування тактичної ядерної зброї стане цілком реальним. Поки це, скоріше, загроза, хоча всі звернули увагу на те, що і Медведєв, і Путін говорили: "Ні, це не блеф". Але ось цю конструкцію політтехнологи, які займалися спічрайтингом, прекрасно знають - все рівно навпаки", - зазначив Золотарьов.

Раніше Главред писав, що ядерний шантаж Кремля, ймовірно, має на меті залякати Україну і країни Заходу. Якби Росія дійсно хотіла завдати ядерного удару по Україні, то робила б це "тихо і без шуму". Таку думку в інтерв'ю Главреду озвучив президент Центру глобалістики Стратегія ХХІ, експерт з питань енергетики Михайло Гончар.

У той же час, за даними Financial Times, до погроз і шантажу ядерною зброєю президента Росії Володимира Путіна у всьому світі ставляться серйозно. Зокрема, європейські та американські політики розробляють екстрені плани на випадок, якщо Путін зробить ядерний удар по території України.

Загроза ядерного удару по Україні - новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти