ЗСУ просунулися вперед на двох ділянках фронту - ISW

14 серпня 2023, 07:20
669
Українські сили провели наступальні операції та досягли успіху на заході Донецької - сході Запорізької областей та в західній частині Запорізької області.
ЗСУ, війна в Україні
Поки що незрозуміло, чи повністю окупанти відійшли з Урожайного / Колаж: Главред, фото: 14 ОМБр Романа Великого

У неділю, 13 серпня, сили оборони України провели контрнаступальні операції щонайменше на двох ділянках фронту й просунулися вперед на заході Донецької - сході Запорізької областей та в західній частині Запорізької області. Про це йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни.

Аналітики ISW нагадали, що Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили провели наступальні операції на Бердянському та Мелітопольському напрямках і досягли часткового успіху в районі Роботиного (західна частина Запорізької області, 13 км на південь від Оріхова).

Кілька російських джерел стверджували 12 серпня, що російські війська відійшли з Урожайного (на кордоні Донецької та Запорізької областей). Однак 13 серпня багато російських джерел спростували ці заяви. Натомість вони заявили, що російські війська все ще займають південну частину Урожайного.

відео дня

Експерти ISW не можуть підтвердити, що російські окупанти повністю відійшли з Урожайного.

"Російські війська, ймовірно, поки утримують позиції щонайменше в південній частині населеного пункту", - йдеться у повідомленні інституту.

Ситуація на фронті - карти ISW
Ситуація на фронті - карти ISW / Фото: understandingwar.org

Контрнаступ ЗСУ

Ситуація в Україні залишається сприятливою для Києва попри обмежений прогрес, досягнутий у контрнаступі. Так вважають аналітики ISW Кароліна Хірд і Катерина Степаненко, Фредерік В. Каган з Американського інституту підприємництва. Вони назвали умови, за яких контрнаступ ЗСУ матиме успіх.

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що окупанти в глибокій обороні – ЗСУ перехопили ініціативу на фронті. Зеленський визнав, що "втома наших героїв об'єктивна – понад 17 місяців повномасштабної війни".

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна зараз є найбільш замінованою країною у світі. На деяких ділянках лінії фронту можна виявити до п'яти мін на один квадратний метр, що становить певну перешкоду для українських військ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти