Вночі РФ атакувала Одесу дронами та ракетами: спалахнули пожежі, є постраждалі

14 серпня 2023, 06:38оновлено 14 серпня 2023, 07:58
1738
Окупанти застосували 15 дронів та вісім ракет "Калібр". Силами протиповітряної оборони всі атаки було відбито.
Атака на Одесу
Ворог тричі атакував вночі Одеську область / Колаж: Главред, фото: Суспільне

У ніч на понеділок, 14 серпня, російські окупанти атакували Одесу дронами і ракетами. В результаті сталася пожежа в одному з гіпермаркетів міста. Також уламками було пошкоджено гуртожиток одного з навчальних закладів.

Як повідомив у Telegram речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, для цієї повітряної атаки по Одесі війська РФ застосовували 15 ударних БПЛА та 8 ракет типу "Калібр". Всі вони були збиті.

"Ворог тричі атакував вночі Одеську область, застосувавши дві хвилі ударних дронів, загальною кількістю 15 штук і 8 ракет морського базування типу "Калібр". Силами протиповітряної оборони всі атаки були відбиті", - розповів він.

відео дня

Уламками пошкоджено гуртожиток одного з навчальних закладів та супермаркет. Вибуховою хвилею в декількох будівлях понівечені вікна та балкони, розбиті припарковані поруч автомобілі. На двох об'єктах спалахнули пожежі. Пожежники працюють над їхньою ліквідацією.

Попередньо відомо про трьох постраждалих співробітників супермаркету. Їм надано медичну допомогу.

Що кажуть у Повітряних силах

У ніч на 14 серпня 2023 року ворог здійснив кілька хвиль атак ударними безпілотниками та крилатими ракетами "Калібр".

БпЛА атакували з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ), "Калібри" – з акваторії Чорного моря (ворожий фрегат в районі Ялти).

Всього противник застосував:

  • 15 ударних БпЛА "Shahed-136/131";
  • 8 крилатих ракет "Калібр".

"Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони усі цілі знищено. Застосовано зенітні керовані ракети та стрілецьку зброю підрозділів безпосереднього прикриття", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок протиповітряного бою через падіння уламків ракет та дронів виникла пожежа у кількох локаціях міста Одеса, працюють рятувальники.У Повітряних силах додали, що близько 05.00 години 14 серпня 2023 року на Бахмутському напрямку зенітним ракетним підрозділом Повітряних Сил знищено ворожий вертоліт (тип уточнюється).

Вночі РФ атакувала Одесу дронами та ракетами: спалахнули пожежі, є постраждалі
Знищено 15 "Шахедів", 8 "Калібрів" та ворожий гелікоптер / Фото: t.me/kpszsu

Атаки на Одесу

У ніч на 2 серпня російські війська атакували за допомогою дронів-камікадзе портову й промислову інфраструктуру на півдні Одеської області. В результаті атаки на об'єктах портової та промислової інфраструктури регіону виникли пожежі, пошкоджено елеватор.

Прессекретар Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що російські окупанти переключилися на атаки по Дунайських портах Одеської області, тому що вишукують нову тактику для завдання якомога більшої шкоди Україні.

Раніше повідомлялося, що за тиждень РФ витратила на удари по Одеській області понад $280 млн. Найдорожча атака була 19 липня, коли були пошкоджені, серед іншого, ЖК "Акварель" і Слобідське кладовище – 131 мільйон доларів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти