ЗСУ змінили план і зосереджені на виснаженні армії РФ - New York Times

3 серпня 2023, 10:44
Контрнаступ ЗСУ затягується, а українська армія повернулася до тактики, яку знає найкраще, пише видання The New York Times.
ВСУ, контрнаступ
ЗСУ зосередилися на виснаженні російських військ артилерією і ракетами великої дальності, пишуть американські журналісти / колаж Главред, фото УНІАН

ЗСУ тимчасово у своєму контрнаступі поки відмовилися від методів ведення бою армії США і повернулися до тактики, яку прекрасно знають. Про це пише авторитетне американське видання The New York Times.

Журналісти повідомляю, що ЗСУ зосередилися на виснаженні російських військ артилерією і ракетами великої дальності замість того, щоб штурмувати мінні поля під вогнем противника. Далі - на Півдні України відбувається нарощування українських військ, а друга хвиля сил (в тому числі і навчених на західних полігонах) здійснює локальні атаки ‒ для того, щоб проломити російські лінії оборони.

"Сам контрнаступ не провалився, але він затягнеться на кілька місяців до осені", - сказав старший науковий співробітник Фонду Карнегі за міжнародний мир Майкл Кофман, який нещодавно побував на передовій на позиціях ЗСУ.

відео дня

Інші експерти вважають, що Україна цілком може повернутися до масштабних атак, але зараз важливо прорвати оборону росіян окупантом - з урахуванням того, що наступ завжди йде важче оборони.

"Я не думаю, що вони відмовляються від загальновійськової атакуючої тактики. І це ми побачимо, коли українці пройдуть через першу, другу або третю лінію оборони", ‒ сказав ексверховний головнокомандувач об'єднаними збройними силами НАТО в Європі Філіп м.Брідлав.

Генерал також сказав, що все ще очікує, що український контрнаступ поставить Росію в невигідне становище.

"Українці зараз знаходяться в такій ситуації, коли вони розуміють, як вони хочуть використовувати свої сили. І ми починаємо бачити, як росіяни рухаються назад", – підсумував він.

Контрнаступ ЗСУ: ситуація на фронті

Нагадаємо, що в Генштабі повідомили, що ЗСУ вибили окупантів з позицій біля Авдіївки. На Бахмутському напрямку тривають важкі бої. Наступальні дії українські військові ведуть на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

ЗСУ в жорстоких боях відбивають атаки окупант. Ганна Маляр розповіла, що на всіх східних напрямках, де ведуться бойові дії, фіксують збільшення ворожих обстрілів.

ЗСУ відбивають жорстокі атаки росіян і просуваються вперед на Бахмутському напрямку. На півночі від Бахмута українські військові відбивають атаки окупантів, розповіла заступник Міністра оборони.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти