ЗСУ перейшли в наступ і відбили стратегічний населений пункт на Сході - Bild

7 червня 2024, 10:58оновлено 7 червня, 11:30
657
За даними ЗМІ, українським військовим вдалось відбити більшу частину селища Калинівка та витіснити окупантів з позицій біля каналу Сіверський Донець-Донбас.
ЗСУ перейшли в наступ і відбили стратегічний населений пункт на Сході - Bild
ЗСУ просунулись вперед поблизу Часового Яру / Колаж Главред, фото: 71 окрема єгерська бригада Десантно-штурмових військ ЗС України, Міноборони РФ

Сили оборони України провели успішний контрнаступ і змогли відбити населений пункт Калинівка, що знаходиться північніше міста Часів Яр на Донеччині. Про це повідомляє аналітик BILD Юліан Рьопке.

Зазначається, що в ході російського наступу в напрямку міста Часів Яр, яке розташовне на захід від окупованого Росією Бахмуту армія РФ використовує тактику подвійного удару.

"ЗС РФ безпосередньо атакують мікрорайон "Канал" на самому сході міста, а також обходять його з флангів", - зазначають в Bild.

відео дня

За даними ЗМІ, російські окупаційні війська наприкінці квітня змогли здійснити просування на південь і досягти каналу Сіверський Донець - Донбас. Водночас, на північ від Часового Яру росіяни змогли захопити селище Калинівка, що також дало їм змогу вийти до каналу Сіверський Донець - Донбас.

Крім того, вказується, що мікрорайон "Канал" в Часовому Яру залишається під контролем українських військових, не заважаючи на його повне знищення внаслідок російських обстрілів.

Експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке також повідомив, що нещодавно ЗСУ провели контратаку і відбили селище Калинівка.

"Українські війська відбили більшу частину Калинівки і відтіснили російських окупантів від каналу біля Часового Яру", - повідомляє Юліан Рьопке.

Що відомо про Bild

Bild - найпопулярніша щоденна газета в Німеччині, а також довгий час була найпопулярнішою газетою в Європі. Її платний тираж становить 986 027 примірників, що на 77,6% менше, ніж у 1998 р. Національний таблоїд видається берлінським видавництвом Axel-Springer-Verlag з червня 1952 року, повідомляє Вікіпедія.

Комерційний успіх газети спричинив появу медіа-бренду Bild, під яким Axel-Springer-Verlag видає кілька друкованих відгалужень і новинний портал Bild.de. У 2023 році медіакомпанія була змушена припинити свою діяльність у сфері виробництва телевізійних програм з телеканалом Bild, який проіснував лише два роки. Довгострокові плани видавця включають припинення випуску друкованої газети та перехід на повністю цифрову пропозицію.

У квітні 2022 року 603 284 читачі скористалися платною цифровою послугою Bild plus. За кількістю передплатників він є найбільшим у Європі та десятим у світі. За даними опитування Arbeitsgemeinschaft Online Forschung (agof), у березні 2019 року Bild.de є найвідвідуванішим новинним сайтом у Німеччині, який відвідало близько 25 мільйонів осіб.

Бої за Часів Яр - яка ситуація на фронті

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, російські окупанти посилили свої наступальні дії в напрямку міста Часів Яр на Донеччині. Вони атакують позиції українських військових біля Андріївки та Кліщіївки, використовуючи бронетехніку. Про це повідомив речник Нацгвардії України Руслан Музичук.

Окупанти не припиняють спроб захоплення Часового Яру у Донецькій області та намагаються захопити стратегічні висоти в цьому районі. Про це повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

Він також зазначав, що російські окупанти використовують колони бронетехніки для наступу на Часів Яр. Проте всі їхні спроби наступати з використанням механізованої складової закінчуються невдало.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти