ЗСУ відтіснили окупантів на Луганщині, пошкоджено міст між Сєвєродонецьком та Лисичанськом

28 травня 2022, 09:40
Ворог впритул обстрілював Сєвєродонецьк кілька разів, щонайменше тричі - дуже потужно, місцями починалися вуличні бої.
ЗСУ відтіснили окупантів на Луганщині, пошкоджено міст між Сєвєродонецьком та Лисичанськом
Через обстріли в Сєвєродонецьку сильно пошкоджено будинки/ Фото t.me/luhanskaVTSA

У Луганській області українським захисникам вдалося відкинути окупантів на раніше зайняті позиції. Пошкоджено ще один міст між Сєвєродонецьком і Лисичанськом, але проїзд між містами зберігається, розповів глава Луганської ОВА Сергій Гайдай в Telegram.

"У росіян значні втрати, і вони змушені були відступити в районі Сєвєродонецька, Тошківки та Осколонівки. Втім, не залишають спроб вийти в тил наших військ і порушити логістичне забезпечення Луганщини", - написав він.

За словами глави Луганської ОВА, ворог впритул обстрілював Сєвєродонецьк кілька разів, щонайменше тричі - дуже потужно, місцями починалися вуличні бої.

відео дня

"Як наслідок, маємо пошкодження 14 багатоповерхівок. Також серйозно обстріляне довколишнє селище Синецьке, яке місцеві часто називають "хутором", - уточнив Гайдай.

Крім того, є руйнування і в інших містах області: дев'ять будинків у Гірському, по чотири - у Золотому та Лисичанську, а також у смт Врубівка - 12, селі Оріхове - два.

ЗСУ відтіснили окупантів на Луганщині, пошкоджено міст між Сєвєродонецьком та Лисичанськом

Всього за минулу добу, за словами очільника області, відбито вісім атак ворога, знищено п'ять танків, десять одиниць бойової броньованої техніки та чотири ворожі автомобілі. Підрозділи ППО знищили БПЛА типу Орлан-10.

Як повідомляв Главред, раніше Гайдай повідомляв, що Росія окупувала 95% Луганської області. Він зазначив, що ситуація на Донбасі дуже погана, обстріли з боку російських окупантів там не зупиняються.

Також глава ОВА повідомляв, що жителі Луганської області, попри сильні обстріли, не хочуть залишати свої будинки. Зараз на підконтрольній Україні території в Луганській області залишається понад 40 тисяч населення.

Дивіться онлайн новини Донбасу:

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти