ЗСУ відбивають Бахмут: українські воїни просунулися вглиб міста - Череватий

13 травня 2023, 12:26оновлено 13 травня 2023, 12:56
999
Українські воїни лише за два дні знищили 127 окупантів та 171 поранили.
Бахмут, Олександр Сирський
Бахмут, Олександр Сирський / 93 ОМБр Холодний Яр, Telegram Military Media Center

ЗСУ за вчора-сьогодні просунулася в Бахмуті вглиб територій ворога на відстань до 2 км та завдали руйнівних ударів противнику, повідомив речник східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий, коментуючи ситуацію у Бахмуті.

"За вчора українським військам вдалося просунутися вглиб ворога від 250 метрів до півтора кілометрів вглиб. За сьогодні нашим підрозділам на деяких ділянках вдалося пройти на глибину до трьохсот метрів і також постійно завдавати ударів по ворогу, щоб знищувати живу силу і техніку", - сказав він.

Також Череватий повідомив, що за цю добу ворог 426 разів обстріляв наші позиції ствольною артилерією та реактивною системою залпового вогню, завдав 12 авіаударів.

відео дня

При цьому українські воїни знищили 127 окупантів і 171 поранили. Також було знищено 3 танки, 2 станції радіоелектронної боротьби та 8 складів з боєприпасами.

Крім того, начальник прес-служби 10-ї гірничо-штурмової бригади "Едельвейс" Микита Шандиба в ефірі телемарафону сказав, що за останні дні його бригада на Бахмутському напрямку провела ряд штурмових дій і тим самим звільнила значну ділянку територій.

"Звільнили кілька кілометрів і зараз там закріпилися. Ворог не робить ніяких відповідних дій, крім артилерійських і танкових обстрілів. Намагається чинити опір, але зараз у нього все виходить безуспішно", - повідомив Шкандиба.

Ситуація в Бахмуті

Бійці 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ під Бахмутом завдали поразки 72-й окремій мотострілецькій бригаді російських окупантів.

Атаку українських військових підтримував танк. У загарбників було більше техніки, проте вони не змогли протистояти бійцям сил оборони України.

Командувач Сухопутними військами Олександр Сирський розповів, що ЗСУ відкинули окупантів Росії на Бахмутському напрямку на 2 кілометри.

За словами Сирського, українська армія виснажила бойовиків ПВК Вагнера, а на заміну їм прийшли менш підготовлені окупанти інших підрозділів РФ.

Ватажок ПВК Вагнера Пригожин сказав, що ЗСУ "прорвали фланги" окупантів Росії в Бахмуті.

Як заявив він, бойовики Вагнера, мовляв, "утримують 95% Бахмута". Пригожин назвав ситуацію "складною" і покликав главу Міноборони загарбників Шойгу особисто приїхати в місто і оцінити обстановку.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти