Всі плакали і стояли на колінах: на Вінниччині попрощались із убитим поліцейським

22 квітня 2024, 22:24
719
20-річний Максим Зарецький загинув, героїчно захищаючи колегу.
Максим Зарецкий
У Вінницькій області попрощалися із загиблим поліцейським Максимом Зарецьким / Колаж: Главред, фото: Нацполіція України

У Вінницькій області попрощалися з 20-річним поліцейським Максимом Зарецьким, якого вбили військові у ніч на 20 квітня. Справжнього Героя поховали на Алеї Слави під звуки гімну та салютних залпів. Про це повідомляє Національна поліція України. Чутливі відео та фото розлетілись у Мережі.

Поліцейського поховали у його рідному місті - Бершаді. В останню путь провести хлопця прийшли його рідні, близькі, його керівники, колеги та знайомі.

Місцеві жителі створили живий коридор. На коліна ставали всі, буде неможливо стримати емоцій.

відео дня

Максим півтора роки служив у поліції, роблячи все, щоб зберегти безпеку та правопорядок на вулицях країни. Він загинув героїчно, захищаючи життя свого колеги.

"Перед смертю Максим встиг поранити одного з нападників, чим врятував свого колегу, не маючи ані краплі страху та не зволікаючи ні на мить", - сказав начальник ГУ Нацполіції у Вінницькій області Юрій Пархоменко.

Полковник поліції вручив батькам загиблого хлопця наказ про посмертне присвоєння Максиму Зарецькому спеціального звання - капрал поліції.

"Володимире Володимировичу, Валентино Володимирівно, вся поліція Вінниччини низько схиляє голови перед мужністю та відданістю вашого сина", - сказав він.

У поліції кажуть, що втрата побратима залишає "глибоку рану та нестерпний біль".

Дивіться відео з прощанням загиблого поліцейського Максима Зарецького:

прощание с Максимом Зарецким
У Вінницькій області попрощалися із загиблим поліцейським Максимом Зарецьким / фото: скріншот

Убивство поліцейського на Вінниччині - останні новини за темою

У ніч на 20 квітня сталася стрілянина в Гайсинському районі Вінницької області. Двоє чоловіків їздили на темній автівці і відкрили стрілянину по поліцейських у той момент, коли правоохоронці зупинили їх для перевірки документів. Унаслідок стрілянини загинув 20-річний поліцейський, його напарник був поранений.

"Максиму було 20 років. З 2021 року він навчався в Національній академії внутрішніх справ і півтора року віддано служив у секторі реагування патрульної поліції. Без єдиного сина залишилися батьки чоловіка. Він був патріотом, надійним товаришем, сумлінним і відданим справі правоохоронцем. Колектив Національної поліції висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого поліцейського", - зазначили в нацполіції.

Пізніше Командування Сухопутних військ ЗСУ офіційно підтвердило, що до вбивства 20-річного поліцейського Максима Зарецького у Вінницькій області причетні військовослужбовці однієї з військових частин. Командування обіцяє максимальне сприяння у всебічному та неупередженому розслідуванні цього випадку.

20 квітня стало відомо про те, що правоохоронці знайшли авто військових із боєприпасами. У машині також були речі, в яких були підозрювані. На них були сліди крові.

21 квітня було затримано підозрюваних у нападі на поліцейських на Вінниччині, внаслідок якого один правоохоронець загинув, а інший дістав поранення. Зловмисників - двох військових, батька і сина, 52 і 26 років, уродженців Вінницької області - затримано за силової підтримки спецпідрозділу КОРД.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти