Війська РФ вирили окоп за 70 км у Запорізькій області: у ЗСУ пояснили дії ворога

9 квітня 2023, 21:16
Окупанти країни-агресора Росії посилено мінують будують оборонні редути в Запорізькій області, розповів представник ЗСУ Олексій Дмитрашковський.
ЗСУ, війська РФ
Війська Росії побоюються контрнаступу ЗСУ - Дмитрашковський / Колаж 93-тя ОМБр, Міноборони РФ

Ворожі війська держави-окупанта Росія дійсно вирили в Запорізькій області окоп протяжністю 70 кілометрів. Причиною таких дій є страх перед контрнаступом сил оборони України. Росіяни будують оборонні редути і посилено мінують територію. Про це заявив представник Таврійського напрямку Олексій Дмитрашковський.

В ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом він розповів про те, що російські війська бояться українського контрнаступу, тому вирили такий великий окоп.

Крім того, вони продовжують будувати оборонні споруди.

"Це через страх контрнаступу. Саме тому вони так облаштовують свої позиції, будують фортифікацію", - зазначив Дмитрашковський.

За словами представника ЗСУ, також окупанти посилено мінують територію. Невідомо, чи складають росіяни карти мінних полів, щоб потім можна було провести розмінування.

Окупанти Росії в Запорізькій області вирили величезний окоп

Центр журналістський розслідувань 7 квітня повідомив, що російські війська в Запорізькій області спорудили окоп протяжністю понад 70 кілометрів. Такого висновку дійшли журналісти після того як вивчили супутникові знімки Sentinel-2.

Так вони акцентували увагу на трьох точках укріпрайону: на заході – в околицях Семенівки, яка знаходиться десь в 9 кілометрах від центру Мелітополя. На сході - в полі за межами Маринівки Приморського району, розташованої на північний захід від Бердянська.

Журналісти з'ясували, що окупанти почали будувати свою оборону на початку вересня минулого року. Вони почали рити траншеї одночасно і з двох напрямків. Вже 18 жовтня завершилися роботи зі спорудження укріпрайону.

Окоп Запорізька область
Окоп у Запорізькій області / фото з супутника Sentinel-2 04.04.2023

Протяжність укріпрайону окупантів - 70 кілометрів.

У Центрі підкреслили, що ця лінія – далеко не єдиний рубіж укріплень ворога в Запорізькій області.

Дивіться відео ТСН - як ЗСУ підготувалися до контрнаступу

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти