Війська РФ провалили "план" до "виборів" Путіна: у ЗСУ розкрили деталі

11 березня 2024, 14:41оновлено 11 березня, 15:41
Російські окупанти намагаються захопити території, які сили оборони України звільнили 2023 року, розповів представник "Таврії" Дмитро Лиховій.
ЗСУ, війська РФ
До "виборів" Путіна росіяни хотіли захопити територію біля Вербового і Роботиного - Лиховій / Колаж: Главред, фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада, Міноборони РФ

Окупаційні війська агресора Росії планували до виборів очільника Кремля Володимира Путіна захопити раніше звільнені ЗСУ території біля населених пунктів Вербове та Роботине в Запорізькій області, але не вдалося. Атаки окупантів видихаються. Про це заявив начальник відділу зв'язків із громадськістю угруповання Таврія Дмитро Лиховій.

В ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом він розповів про те, що за минулі 24 години противник у зоні відповідальності "Таврії" втратив 392 військових убитими і пораненими. Також противник втратив 47 одиниць військової техніки, 352 дрони та чотири склади боєприпасів.

Які "цілі" в окупантів Росії

За словами представника ЗСУ, у районі Вербового та Роботиного окупанти намагаються відвоювати території, які українські війська звільнили торік під час контрнаступу.

відео дня

"Ймовірно, перед ними стоїть політичне завдання до певних термінів захопити території, які були деокуповані українськими військами минулого року. Загалом, вже є певні дані, що росіяни хотіли реалізувати цей свій план до так званих президентських виборів, які в них призначені на 16 березня. Проте уже зараз видно, що противник і втретє під час цього нахрапу видихнувся і цей план їм реалізувати не вдасться, бо зараз атаки противника носять локальний характер", - наголосив Дмитро Лиховій.

Війна Росії проти України

Бійці ЗСУ просуваються на лівобережжі Херсонщини, сказали у Силах оборони півдня. Військові розширюють свій плацдарм і ведуть контрабатарейну боротьбу проти російських окупантів.

У Зеленського назвали Росії умови перемовин: радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк сказав, що спершу має бути вироблено принципи реалізації формули миру України та механізм примусу Москви її виконувати, і тільки потім російські представники будуть допущені до мирного саміту.

Війська НАТО в Україні будуть тільки в разі геноциду або гострої кризи, вважає військовий експерт Олег Жданов. В інтерв'ю Главреду він розповів, що в інших випадках поява іноземних військ на українській території неможлива.

Хто такий Дмитро Лиховій

Лиховій Дмитро - український журналіст, громадський діяч, поет, військовослужбовець, учасник війни з Росією. Головний редактор інтернет-видання "Новинарня". Понад 20 років працював заступником головного редактора щоденної газети "Україна молода" (1996—2015). Із грудня 2023 року — капітан, речник Генерального штабу ЗСУ, повідомляє Вікіпедія.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти