Війська РФ контролюють більшу частину Сєвєродонецька, але у них є проблема - розвідка Британії

15 червня 2022, 09:52оновлено 15 червня 2022, 10:25
ЗСУ разом з сотнями мирних жителів ховаються в підземних бункерах на хімзаводі Азот. Окупанти, імовірно, намагатимуться закріпитися в промзоні міста.
Зруйновані будинки після обстрілів РФ
Обстріли РФ завдали значної побічної шкоди Сєвєродонецьку / Фото t.me/luhanskaVTSA

Російська армія зараз контролює більшу частину Сєвєродонецька, але це не ті "успіхи", на які розраховував Кремль, починаючи війну. Про це йдеться у звіті британської розвідки, опублікованому 15 червня.

РФ зіткнулася з неймовірною силою опору ЗСУ, намагаючись захопити міста на Донбасі, йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великої Британії в Twitter.

"Після понад місяця запеклих боїв російські війська тепер контролюють більшу частину Сєвєродонецька. Їхня тактика ведення бойових дій в містах, заснована на інтенсивному використанні артилерії, завдала значної побічної шкоди всьому місту", – йдеться у зведенні.

відео дня

Підрозділи ЗСУ разом з кількома сотнями мирних жителів ховаються в підземних бункерах на хімзаводі Азот в промзоні міста. Експерти припускають, що російські окупанти намагатимуться закріпитися на Азоті й навколо нього, водночас українські воїни зможуть вижити під землею.

На думку фахівців з британської військової розвідки, це може тимчасово перешкодити Росії перепризначити свої підрозділи для місій в інших місцях.

"Вкрай малоймовірно, що РФ очікувала такого сильного опору або такого повільного конфлікту на виснаження під час початкового планування вторгнення", – вважають у британському відомстві.

Війська РФ контролюють більшу частину Сєвєродонецька, але у них є проблема - розвідка Британії
twitter.com/DefenceHQ

Як повідомляв Главред, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що країни-члени Північноатлантичного Альянсу повинні надати українській армії більше важкого озброєння для протистояння Росії. При цьому всі держави повинні бути готові допомагати Україні тривалий час.

Дивіться новини Донбасу онлайн:

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти