Військовий експерт пояснив, чому путінська мобілізація підіграє Україні

23 вересня 2022, 02:15
Указ російського диктатора Володимира Путіна про мобілізацію насамперед говорить про те, що її армія в Україні зазнає невдачі.
ВСУ, окупанти
Військовий експерт пояснив, чому путінська мобілізація підіграє Україні/ скріншот, УНІАН

Російський диктатор Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію з відчаю, але ймовірність того, що новоприбулі на фронт російські окупанти серйозно вплинуть на хід подій вкрай низька. Про це повідомляє військовий експерт з американської версії Forbes Девід Акс.

Експерт назвав три причини, за якими путінська мобілізація не дасть потрібного диктатору результату.

По-перше, у всіх свіжомобілізованих людей дуже низька мотивація-всі бажаючі піти воювати проти України вже зробили це - зокрема уклавши контракт в армії.

"Насильно мобілізовані, побачивши жахи цієї війни, при першій же можливості або здадуться в полон, або стануть дезертирами", — пише Акс.

По-друге, армія зараз - це, перш за все, якісна і сучасна техніка. Де її взяти російським окупантам - невідомо.

"Стародавні танки Т-62, які росіяни розконсервували цього літа, — лише превью майбутнього технологічного регресу", ― пише Акс.

По-третє, людям в армії потрібно пройти через ретельну військову підготовку. І на те, щоб з цивільного (навіть з військовою підготовкою за плечима) вийшов хоч скільки-небудь боєць, потрібно не менше півроку тренувань.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в мережі спливло відео того, як передбачуваний Керівник ПВК "Вагнер" бізнесмен Євген Пригожин (більш відомий як "кухар Путіна") відвідав в'язницю в Республіці Мордовія (російській глибинці), де займався вербуванням ув'язнених - для участі у війні проти України.

До того раніше російський оппозіонер-політолог Андрій Піонтковський говорив про те, що у разі подальших успіхів ЗСУ на фронті Росію чекає переворот, який закінчиться поваленням Володимира Путіна.

Піонтковський вважає, що недавні вибухи в Новофедорівці в Криму – не тільки відмінний військовий експеримент, але і має психологічний ефект. А систему кремлівської брехні і пропаганди може зламати звільнення Херсона.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти