Під час обстрілу Ворзеля на Київщині окупанти влучили в дитбудинок із 50 дітьми

25 лютого 2022, 14:42оновлено 25 лютого 2022, 16:04
У Генпрокуратурі України припускають, що українське селище обстріляли із "Градів".
российские военные, российский солдат в Ростовской области
Окупанти обстріляли Ворзель/ Reuters

Російська армія обстріляла селище Ворзель у Бучанському районі неподалік від Києва. Під час обстрілу окупанти потрапили у дитбудинок, в якому перебували 50 дітей.

Українське селище ймовірно обстріляли із "Градів", повідомляє генпрокурор Ірина Венедіктова у Facebook.

"Під час ведення бойових дій військовослужбовцями Російської Федерації допущено влучання уламків від, ймовірно, систем залпового вогню "Град" в одне з приміщень дитячого будинку у м. Ворзель Київської області, у якому перебувало 50 дітей", – йдеться у повідомленні.

відео дня

Внаслідок обстрілу ніхто не постраждав – у момент влучання уламку діти і персонал були в інших приміщеннях закладу.

При цьому Венедіктова зазначила, що дітей ще не евакуювали із закладу, і там немає захисного укриття чи підвального приміщення, де можна було б сховатися. Вона наголосила, що за втручанням прокуратури зараз вживаються заходи щодо евакуації дітей.

Проте у місцевих соцмережах пишуть, що російські військові не влучили у дитбудинок – постраждали будівлі, які розташовані метрів за 100 від нього.

"Це метрів за сто від дитбудинку нашого. Дякувати Богу в дитбудинок не попали. Згорів магазин і ще якесь підприємство тут було", - зазначається на сторінці у Twitter "Щасливий Ворзель".

Раніше повідомилося, що у місті Охтирка Сумської області російські окупанти обстріляли дитячий садок. Є постраждалі, в тому числі і діти.

Крім цього, жителів району Оболонь в Києві закликали не покидати своїх домівок і не виходити на вулицю через можливе наближення бойових дій. Єдиним винятком може бути необхідність переміщення в укриття у разі ввімкнення сигналу "Повітряна тривога".

Нагадаємо, раніше радник керівника Офісу президента Олексій Арестович розповів, які ділянки протистояння ворогу в Україні найнебезпечніші. Зокрема, поблизу Києва зараз найбільша небезпека на північному заході від столиці, в напрямку Димер-Іванків. Там тривають бої біля населених пунктів Гостомель, Ворзель, Буча.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти