Київ, Харків, Херсон і ще низка міст: Арестович назвав найнебезпечніші ділянки протистояння

25 лютого 2022, 13:10
Ворог намагається пробитися до української столиці з боку Гостомеля, Ворзеля і Бучі.
Київ, Харків, Херсон і ще низка міст: Арестович назвав найнебезпечніші ділянки протистояння
Арестович назвав найнебезпечніші ділянки протистояння/ УНИАН

Поблизу Києва зараз найбільша небезпека на північному заході від столиці, в напрямку Димер – Іванків. Там тривають бої біля населених пунктів Гостомель, Ворзель, Буча.

Про це розповів радник керівника Офісу президента Олексій Арестович під час брифінгу.

За його словами, ворог намагається наступати на цьому напрямку, проте механізовані частини українських військ виставили там надійний захист. Захисники України уже знищили декілька вертольотів противника, а також щонайменше одну колону бойової техніки, наголосив Арестович.

відео дня

Він додав, що Київ готується оборонятися і закликав киян записуватися до тероборони.

Чернігівська область

На Чернігівському напрямку захисникам України вдалося зупинити наступ ворога, зазначив радник керівника ОП. Поки що бойові дії там не ведуться, проте противник накопичує резерви.

Сумська область

На Сумщині противник перегруповується і готується наступати, розповів Арестович.

"У Сумській області противник також перегруповується та готується до спроби подальшого наступу, але там надійно тримають оборону Збройні сили. За ці напрямки можемо хвилюватися вже менше", – сказав він.

Харківська область

Вранці у п’ятницю, 25 лютого, українські військові зупинили ще одну спробу наступу біля Харкова. Місто перебуває під контролем України.

Зона ООС

У зоні Операції Об’єднаних сил ворог зараз майже не наступає. За словам Арестовича, зараз там відбуваються "артилерійські дуелі", а також працюють диверсійно-розвідувальні групи.

Мелітополь, Запорізька область

Ще одна небезпечна ділянка – місто Мелітополь у Запорізькій області.

"У Мелітополі ситуація неоднозначна. На околицях міста є російські війська, які прийшли з Криму. Але іншу частину утримують українські військові, які тримають оборону і не дають просуватися далі в бік Маріуполя", – розповів Арестович.

Херсонська область

Радник голови ОП зазначив, що біля Херсона російські війська намагаються перейти річку Дніпро після того, як був знищений Антонівський міст. Ситуація зараз керована, українські сили тримають оборону.

Повітряні удари

Арестович також зазначив, що вранці було здійснено декілька повітряних ударів, зокрема по Києву.

"Наші сили ППО збили дві крилаті ракети й один літак типу Су-27. Льотчик потрапив у полон, зараз його допитують", – повідомив він.

Крім цього, відбулися авіаудари по Рівному, по аеродрому Білої Церкви і по Василькову на Київщині. При цьому, за словами Арестовича, кількість ударів зменшується – це може свідчити, що запаси ракет у противника закінчуються.

Ворожі ДРГ у Києві

Арестович також розповів у коментарі "УНІАН", що станом на 12:20 у Києві знешкоджено всі ворожі диверсійно-розвідувальні групи.

"Є така практика, коли ворожі війська підходять до столиці, законспіровані ДРГ, які там посиділи кілька місяців, виходять, щоб створити переполох і чинити психологічний тиск на населення. Таке явище у Києві сталося, але аж ніяк не було масовим", – зазначив він.

Група таких ДРГ була захфіксована на Оболоні, інша – на Лук'янівці. Коротка стрілянина була на Печерську. Проте усі ДРГ уже знищені або захоплені, наголосив Арестович.

"Нових сигналів не надходило. Напевно, ДРГ десь є, але я думаю, що вони притихли", – припустив він.

Також він спростував інформацію про стрілянину на Повітрофлотському проспекті та фіксування ДРГ на Вокзалі.

Раніше повідомлялося, що у бік Києва рухаються російські танки, біля смт Іванків зав'язався бій. Там українські захисники підірвали міст.

На Оболоні уже були зафіксовані ворожа ДРГ і танки. При цьому танк переїхав автомобіль з людиною – пенсіонеру, який був за кермом авто, вдалося вижити. Також очевидці повідомляли, що окупанти потрапили з танка в будівлю житлового будинку.

Пізніше стало відомо, що одягнених у форму ЗСУ диверсантів на Оболоні у Києві знешкоджено.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти