"На чолі колони буде йти Червоний Хрест": як відбуватиметься евакуація з Маріуполя і Волновахи

5 березня 2022, 10:58
У містах уже почали оповіщати людей, які хочуть виїхати. Точка збору – центральні площі.
'На чолі колони буде йти Червоний Хрест': як відбуватиметься евакуація з Маріуполя і Волновахи
Верещук розповіла, як відбуватиметься евакуація з Маріуполя і Волновахи/ УНІАН

Під час евакуації місцевих мешканців з Маріуполя і Волновахи на чолі колони перебуватимуть представники Червоного Хреста.

Про це розповіла віцепрем'єрміністр – очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук.

"Червоний Хрест забезпечує гарантію припинення режиму вогню. Червоний Хрест буде присутнім і буде на чолі колони, яка рухатиметься за вказаними маршрутами", – зазначив вона.

відео дня

У містах уже почали оповіщати населення про заплановану евакуацію. Місцями збору будуть центральні площі Волновахи і Маріуполя.

Окупанти рухаються вперед під час режиму тиші

У той же час Верещук зазначила, що, за даними українських військових, окупаційні війська використовують режим тиші на свою користь і просуваються вперед в районі заявленого для евакуації людей маршруту.

Очільниця Мінреінтеграції звернулася до російської влади і закликала не допускати просування військ РФ, цинічно використовуючи момент.

"Я хочу звернутися до російської влади і сказати наступне: ми домовилися за посередництва Червоного Хреста, використовуючи міжнародні конвенції, що буде дотримано режим тиші. Там не має бути жодного просування російських військ. Ми використовуємо такий канал, аби евакуювати цивільних – жінок, дітей, а також довести гуманітарні вантажі до тих, хто залишився – це медикаменти і їжа", – сказала Верещук.

Також вона додала, що зараз перевіряється інформація щодо можливого просування російських військ під час режиму тиші.

Готується евакуація українців і з інших міст

Крім цього, Верещук зазначила, що українська влада розробляє план евакуації і з інших міст держави, де відбуваються бойові дії.

"Я сподіваюся, що такий позитивний крок матиме продовження. Ми збираємо інформацію з усіх регіонів – Суми, Чернігів, Запоріжжя, Херсон, Київська область – ми про всіх вас пам’ятаємо і розробляємо маршрути евакуації", – сказала вона.

Евакуація мешканців Маріуполя і Волновахи

Нагадаємо, у Маріуполі та Волновасі сьогодні, 5 березня, діятимуть "зелені коридори" для евакуації населення. З 9:00 до 16:00 буде встановлено режим тиші.

Зазначалося, що евакуація населення з Маріуполя муніципальними автобусами буде проводиться з трьох локацій:

  • СК "Іллічівець" (пр. Нахімова, 53);
  • Драматичний театр (Театральна площа, 1);
  • Кальміуська районна адміністрація (пр. Металургів, 193).

Також у період тиші можна виїхати на особистому транспорті, але категорично забороняється відхилятися від маршруту гуманітарного коридору.

  • З Маріуполя планується вивезти понад 200 тис. осіб за маршрутом: Маріуполь – Микільське – Розівка – Більмак – Пологи – Оріхів – Запоріжжя.
  • З Волновахи планується вивезти понал 15 тис. осіб: Волноваха – Валер'янівка-Новоандріївка – Кирилівка – Вугледар – Покровськ – Запоріжжя.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти