У Маріуполі починається евакуація мирних жителів: влада назвала місце і час

5 березня 2022, 09:43оновлено 5 березня 2022, 12:55
Всього буде кілька етапів евакуації впродовж декількох днів для того, щоби кожен, хто хоче виїхати з Маріуполя, міг це зробити. Режим тиші - з 9:00 до 16:00.
Маріуполь
У Маріуполі відкриють гуманітарний "зелений" коридор / Фото facebook.com/diana.hmm.berg

У Маріуполі сьогодні, 5 березня, з 11:00 починається евакуація мирного населення. З 9:00 до 16:00 буде встановлено режим тиші.

За інформацією Координаційного центру під управлінням керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка, в якості гуманітарного "зеленого" коридору обрано маршрут Маріуполь – Микільське – Розівка – Пологи – Оріхів – Запоріжжя.

Евакуація населення буде проводиться з трьох локацій муніципальними автобусами:

відео дня
  • СК "Іллічівець" (пр. Нахімова, 53);
  • Драматичний театр (Театральна площа, 1);
  • Кальміуська районна адміністрація (пр. Металургів, 193).

Також у період тиші з Маріуполя можна буде виїхати на особистому транспорті. При цьому відхилятися від маршруту гуманітарного коридору категорично заборонено.

"Величезне прохання до всіх водіїв, які виїжджають з міста, максимально сприяти евакуації мирного населення – беріть з собою людей, заповнюйте максимально транспорт", - закликали в Донецькій обласній ВЦА.

Всього буде кілька етапів евакуації впродовж декількох днів для того, щоби кожен, хто хоче виїхати, міг це зробити.

Ірина Верещук розповіла про те, як діятимуть гуманітарні коридори у Маріуполі та Волновасі. За її словами, гарант режиму припинення вогню – Червоний хрест.

"Ми погодили через посередництво Міжнародного Комітету Червоного Хреста маршрути, рух колони, план завезення гуманітарних вантажів та отримали підтвердження від російської сторони", – повідомила Верещук.

З Маріуполя планується вивезти понад 200 тис. осіб: Маріуполь - Микільське - Розівка - Більмак - Пологи - Оріхів - Запоріжжя.

З Волновахи планується вивезти понал 15 тис. осіб: Волноваха - Валер'янівка-Новоандріївка - Кирилівка - Вугледар - Покровськ - Запоріжжя.

Як повідомляв Главред, Маріуполь перебуває на межі гуманітарної катастрофи. У місті немає світла, води, опалення, зв'язку. Армія Путіна постійно обстрілює місто, причому б'є по житлових будинках, школах, магазинах.

2 березня зусиллями волонтерів та рятувальників вдалість провести евакуацію 400 мирних громадян з Волновахи. Люди перебували під обстрілами більше 4 діб без їжі та води.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти