Верховний Суд визначився, чи пускати нещеплених дітей до школи та садка

23 березня 2021, 19:39оновлено 23 березня 2021, 20:11
Верховний Суд звертає увагу, що закон дає право батькам відмовитися від проведення обов'язкових щеплень дитині.
щеплення
У суді висловилися про обов'язкові щеплення для дітей / Фото: zt-rada.gov.ua

У Верховному Суді заявили про те, що відсторонення від занять у школі нещепленої за віком дитини є законним і забезпечує безпеку всіх учнів, пише пресслужба Суду.

"Верховний Суд... залишив без змін судові рішення районного та Апеляційного судів, якими відмовлено в задоволенні позову про визнання недійсним та скасування наказу директора ліцею про відсторонення від занять учениці, не щепленої за віком", - свідчить повідомлення.

Підкреслюється, що згідно зі ст. 53 Закону Про освіту "здобувачі освіти мають право на безпечні і нешкідливі умови навчання, утримання і праці, а також зобов'язані відповідально і дбайливо ставитися до власного здоров'я, здоров'я оточуючих, навколишнього середовища".

відео дня

читайте такожОпитування показало, скільки українців не хочуть робити щеплення від COVID-19

Верховний суд звертає увагу, що закон дає право батькам відмовитися від проведення обов'язкових щеплень дитині. Однак в розглянутому НД справі індивідуальне право відмовитися від щеплення "протиставляється загальному праву суспільства, інших батьків та їх дітей".

"Право дитини позивача на освіту в шкільному навчальному закладі було тимчасово обмежено через громадські інтереси", - заявили в Суді.

Зазначається, що право дитини на здобуття освіти не порушено, оскільки для дітей, які не можуть відвідувати навчальний заклад за відсутності щеплень, встановлено альтернативні способи здобуття освіти та продовження навчання, зокрема у навчальному закладі.

  • Раніше головред писав про те, що новонароджених дітей виписують їх українських пологових будинків без важливого для життя щеплення БЦЖ від туберкульозу. Це відбувається через те, що запаси препарату вже закінчилися, а нові МОЗ не закупив.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти