На Вінниччині ремонтують найкрасивіший об’єкт "Великого будівництва"

20 жовтня 2021, 13:12
Будівельники встигли демонтувати стару огорожу і будують цегляні стовпчики. Нова огорожа Палацу Потоцьких буде виконана за історичними лекалами.
На Вінниччині ремонтують найкрасивіший об’єкт

У місті Тульчин Вінницької області ремонтують одну з найбільш видатних пам’яток архітектури регіону – Палац Потоцьких. Роботи виконують за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Як повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, наразі в центрі уваги - благоустрій території палацового комплексу.

"Не перший рік площу перед палацом намагаються "оживити". Проєкт з реконструкції та облаштування благоустрою території було розроблено у 2018 році, а в 2020 та 2021 роках внесли корективи", - зазначив він.

відео дня

Однак лише зараз, у межах президентської інфраструктурної програми, стала можливою повна реконструкція огорожі території палацу, до в’їзної арки в місто включно.

На Вінниччині ремонтують найкрасивіший об’єкт

Роботи почались на початку вересня. Будівельники встигли демонтувати стару огорожу і мурують цегляні стовпчики. Нова огорожа Палацу Потоцьких буде зроблена за історичними лекалами.

"Ковані секції, які збереглись – реставрують, і будуть робити нові – за старим зразком", - запевнив Борзов.

Крім того, на території з’явиться зелень: на площі перед палацом висадили 2,3 тисяч рослин, у тому числі троянди і самшит.

Наразі виконані 80% робіт з благоустрою території, завершити їх планують до кінця року.

Нагадаємо, разом із масштабною інфраструктурною програмою "Велике будівництво" президент Володимир Зеленський дав старт "Великій реставрації" для відновлення історичних пам’яток та об’єктів культурної спадщини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти