В Україні вводять в обіг "новорічні" п'ять гривень: як виглядатиме нова монета

25 листопада 2021, 16:11
Монету номіналом 5 гривень виготовлено з нейзильберу.
Нацбанк
Нацбанк вводить в обіг нову монету / УНІАН

Національний банк України напередодні прийдешніх свят вводить в обіг "новорічну" монету номіналом 5 гривень, присвячену одній з тварин дванадцятирічного східного календаря.

Замовити монету в капсулах та і в сувенірному пакуванні можна буде онлайн з 25 листопада по 8 грудня. Також будуть доступні монети "Рік Тигра" з нейзильберу в сувенірному пакуванні та капсулах по 1 монеті кожного виду. Про це йдеться на сайті НБУ.

"Про дату початку продажу зазначених монет за онлайн-замовленнями у Київському регіоні буде повідомлено додатково", – розповіли в НБУ і додали, що нові монети також можна буде придбати в "Ощадбанку".

відео дня
В Україні вводять в обіг 'новорічні' п'ять гривень: як виглядатиме нова монета
Так виглядає монета" Рік Тигра " / фото НБУ

Нагадавши, з 1 жовтня 2020 року в Україні перестали вважатися грошовими коштами монети номіналом у 25 копійок. Виведення четвертаків з обігу Нацбанк пояснив бажанням спростити готівкові розрахунки. Є й друга причина: монети по 25 копійок не розмінюються, оскільки монети номіналом 1, 2 і 5 копійок також виводяться з обороту.

Також раніше починався процес заміни паперових банкнот по 1 грн і 2 грн і монет в 1 гривню зразка 1996 року – на відповідні оборотні монети зразка 2018 року.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти