В Україні продовжать воєнний стан і мобілізацію до серпня - нардеп

21 квітня 2023, 10:15
У нашій країні вже шість разів встановлювали термін воєнного стану та мобілізації.

Верховна Рада, військові
Верховна Рада продовжить воєнний стан і мобілізацію / Фото: 14 ОМБр Романа Великого, УНІАН

Воєнний стан та мобілізація в Україні найімовірніше будуть продовжені ще на 90 днів – тобто з 19 травня до середини серпня 2023 року. Верховна Рада проголосує за дане рішення на початку травня. Про це повідомив у Telegram Ярослав Железняк, народний депутат України IX скликання від партії "Голос".

В Україні вже шість разів встановлювали термін воєнного стану та мобілізації.

Перший раз парламент провів таке голосування 24 лютого 2022 року. Потім воно продовжувалося 15 березня, 21 світня, 15 Серпня, 16 листопада 2022-го і 7 лютого 2023-го.

Мобілізація в Україні

Президент Володимир Зеленський 25 лютого 2022 року підписав указ Про загальну військову мобілізацію на території України у зв'язку з повномасштабним військовим вторгненням країни-агресора Російської Федерації.

Призивають до лав Збройних сил України чоловіків від 18 до 60 років. В першу чергу тих, у кого є бойовий досвід.

Днями начальник пресцентру Сил охорони і оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що ЗСУ необхідно поповнювати резерв. На війні сили оборони, на жаль, зазнають втрат, тому потрібне поповнення військ. При цьому немає будь-яких нових етапів мобілізації. Триває чинний призов у війська.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що план з мобілізації, який був оголошений після повномасштабного нападу агресора Росії, ще не завершений. ЗСУ потрібна певна кількість фахівців - водіїв, стрільців, операторів, снайперів і артилеристів. Також відомство працює над створенням електронного реєстру.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти