В Україну прибуло перше судно з американським вугіллям

21 листопада 2021, 15:19оновлено 21 листопада 2021, 16:04
Ще плануються поставки шести партій.
Вугілля
Україна імпортує вугілля з США / Reuters

В Україну прибуло перше судно з вугіллям з США і Колумбії. Це одне з семи судів з контракту.

Як повідомляє пресслужба енергетичного холдингу ДТЕК.

Судно класу " Панамакс "причалило в порт" Південний " В Одесі. Воно призначене для потреб державних теплоелектростанцій (ТЕС) "Центренерго". Обсяг першої поставки-60,5 тис. т.

Як відомо, ДТЕК підписав контракт з міжнародними постачальниками про імпорт в Україну 7 суднових партій з вугіллям - 5 з США і 2 - з Колумбії обсягом від 40 до 75 тис.т. кожна.

В цілому в Україну надійде близько 470 тис.т. вугілля протягом листопада 2021 - січня 2022 року.

Наступні партії заплановані на кінець листопада, 4 грудня і 1 січня.

Також відомо, що крім суднових постачань, компанія імпортує вугілля з Польщі. Йдеться про 340 тис. т. енергетичного вугілля з Польщі.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що перший корабель з вугіллям з США повинен прийти в Україну наступного тижня. Він доставить паливо для Центренерго.

Дефіцит вугілля в Україні

Україна не накопичила достатнього рівня запасів вугілля напередодні старту опалювального сезону. Тому з'являються побоювання, пов'язані з нестачею електроенергії в країні.

Заступник міністра енергетики Максим Немчинов раніше заявляв, що в Україні недостатньо запасів вугілля для того, щоб пройти опалювальний сезон. Однак у Києва є мільйонні контракти на поставку вугілля, а відомство сподівається на стабільну роботу атомних електростанцій.

12 листопада в Міністерстві енергетики розповіли про те, що Київські ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і Харківську ТЕЦ-5 переводять на газ. Подібні заходи повинні допомогти заощадити приблизно 150 тисяч тонн вугілля на місяць.

Згідно з даними держкомпанії Укренерго, в Україні через нестачу вугілля не працюють 60% ТЕС. Потрібне навантаження виробляють тільки 3 блоки з 23 державних електростанцій.

Крім того, за відомостями Міненерго, запаси вугілля на складах українських теплових електростанцій, опустилися нижче позначки 500 тисяч тонн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти