У Росії заявили про можливе відновлення бойових дій на Донбасі

13 грудня 2020, 11:24
Різкі заяви уряду України - це словесний наступ, після якого можуть початися активні дії, переконаний російський політолог.
Донбас, боєць
У Росії заявили про можливе відновлення боїв на Донбасі / УНІАН

Погіршення відносин Росії з Україною неминуче, а в майбутньому можливе продовження боїв на Донбасі, розповів доктор політичних наук Ілдус Ярулін.

"Протистояння Росії та України триватиме далі. Один з можливих неприємних моментів - Україна може почати бої на Донбасі. Різкі заяви уряду цієї країни - це словесний наступ, після чого можуть початися активні дії", - сказав експерт у коментарі URA.ru.

Він також висловив думку, що загострення позицій між країнами — це спроба України показати себе соратником обраного американського президента Джо Байдена.

Попри непросту ситуацію з виборами в США, уряд України, ймовірно, "зробив ставку саме на Байдена, і своїми діями стосовно Росії показує, що хоче бути в перших рядах тих, хто буде боротися з Москвою", підсумував Ілдус Ярулін.

Війна на Донбасі - про що йшлося раніше:

  • 9 грудня президент України Володимир Зеленський заявив, що переговори лідерів Нормандського формату можуть призвести до прогресу на шляху до миру на Донбасі.
  • 9 грудня учасник делегації Києва в Тристоронній контактній групі з питань врегулювання конфлікту на Донбасі Сергій Гармаш заявив, що Київ розробив кілька сценаріїв щодо врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі. Реалізація плану Б залежить від дій адміністрації Джо Байдена в США та економічної ситуації.
  • 6 грудня очільник делегації Києва в ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук підкреслив, що якщо Росія не піде на поступки Україні в межах переговорного процесу щодо ОРДЛО, то українська сторона наполягатиме на відключенні РФ від SWIFT.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти