Кравчук пригрозив Росії відключенням від платіжної системи SWIFT через події на Донбасі

6 грудня 2020, 07:26
Україна може наполягти на посиленні санкцій проти Москви.
Леонід Кравчук
Леонід Кравчук пригрозив Росії санкціями / УНІАН

Очільник української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що якщо Росія не робитиме жодних кроків назустріч щодо Донбасу, то Україна може наполягти на посиленні санкцій проти Москви, наприклад, відключити Росію від міжнародної платіжної системи SWIFT.

"Початок нового року буде початком нового стандарту нашого розуміння ситуації, наших пошуків нових впливів і наших пропозицій щодо тиску на агресора. Це можуть бути санкції, які називаються міжнародна платіжна система. Ми будемо це просити та вимагати", - сказав Кравчук в ефірі телеканалу Україна 24.

Водночас Кравчук підкреслив, що найкращий шлях вирішення ситуації на Донбасі - це дипломатичний.

"Якщо Росія не хоче домовитися дипломатичним і політичним шляхом, Україна має зробити все, щоб її змусили зупинити агресію й відновити територіальну цілісність", - зазначив Кравчук.

Ситуація на Донбасі - про що йшлося раніше:

  • 3 грудня перший президент України, голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук розповів, що зустріч у нормандському форматі для врегулювання ситуації на Донбасі може відбутися до кінця року.
  • 2 грудня росіяни анонсували проведення при ООН неформальної зустрічі з питань врегулювання конфлікту на Донбасі. Взяти участь у таких переговорах вони запросили представників бойовиків "ЛДНР".
  • Трохи згодом очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що така ініціатива Росії спрямована на використання міжнародних переговорних майданчиків для просування своєї пропаганди. Зустріч в такому форматі мають проігнорувати всі провідні держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти