У Нацраді зробили заяву про ліквідацію "каналів Медведчука" через суд

12 лютого 2021, 19:56
Представники каналів Козака не прийшли на засідання Нацради, тому затвердження результатів перевірки медіаресурсів відбулося без їх участі.
112 Україна
Нацрада анулює ліцензію телеканалів 112 і ZIK через суд / 112.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення під час засідання в п'ятницю, 12 лютого, прийняла рішення про звернення до суду з клопотанням щодо припинення ліцензії телеканалів 112 Україна та ZiK. Причиною таких дій регулятор назвав небажання каналів надавати копії сіток мовлення після того, як щодо медіаресурсів було проведено декілька перевірок, повідомляє Детектор медіа.

У Нацраді стверджують, що телеканали 112 і ZiK під час перевірок не надали регулятору документів у вигляді копії сіток мовлення, внаслідок чого неможливо було порівняти інформацію моніторингу з сіткою мовлення телеканалів. Регулятор розцінив такі дії як умисні і склав акти, які стануть основою для судового звернення.

Під перевірку регулятора потрапила у тому числі і трансляція зустрічі лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука з російським президентом Володимиром Путіним.читайте такожУ Кабміні розкрили головні причини блокади "каналів Медведчука"

Крім того, Нацрада винесла кілька попереджень телеканалу ZiK, телевізійний контент якого містив розпалювання ворожнечі. Серед резонансних ефірів - марафон Пахне Соросом і анонс марафону Реванш соросятні. Запланована програма призвела до штрафування каналу на сумму у 341 тис. 667 грн. Також на 114 грн було оштрафовано телеканал 112 Україна, який отримав два попередження.

Підкреслюється, що засідання представники телеканалів прогрорували, оскільки, як стверджують у Нацраді, вони вважали, що щодо його проведення їм не повідомили належним чином. Вони просили перенести засідання у зв'язку з карантином. Регулятор прийняв рішення розглянути результати перевірки за їх відсутності.

Санкції проти "каналів Медведчука"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти