"Чекаємо на нову хвилю": у МОЗ оцінили обстановку в Україні через штам Омікрон

11 січня 2022, 14:31оновлено 18 січня 2022, 10:35
За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, прогноз нової хвилі зумовлений тим, коли саме почнуть фіксувати більше випадків COVID-штаму Омікрон.
Лікарня, Лікар
У МОЗ розповіли, чи готуються до нової хвилі COVID через Омікрон/ ua.depositphotos.com

В Україні з кінця січня може початися нова хвиля захворюваності коронавірусом. Про це в інтерв'ю BBC Україна заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

За його словами, такий прогноз зумовлений тим, що до цього періоду почнуть фіксувати більше випадків COVID-штаму Омікрон.

"Пік припаде на лютий з поступовим спаданням аж до квітня. Тривалість і розмах нової хвилі буде залежати від ефективності протиепідеміологічних заходів і від кількості людей, які отримають повний курс щеплення або бустерну дозу", — заявив Кузін.

відео дня

Він каже: У МОЗ не очікують, що 2022 рік буде гіршим за кількістю смертей і заражень, ніж минулий. Кузін також розповів, в нинішньому році міністерство планує почати комунікаційну кампанію з щеплень від коронавірусу.

читайте такожУкраїні загрожує нова хвиля COVID-19: у Зеленського назвали терміни

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України змінив правила коронавірусного карантину в жовтій зоні. Термін дії жовтих сертифікатів був скорочений до 30 днів. Тепер працівники закладів, а також відвідувачі, повинні зробити хоча б одне щеплення проти коронавірусу. Інакше буде потрібно негативний тест на COVID-19.

Кабмін 15 грудня продовжив карантин в Україні до 31 Березня 2022 року. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підкреслив, що правила, згідно з якими потрібен COVID-сертифікат для відвідування громадських місць, залишаються в силі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти