​У МОЗ закликали українців готуватися до нових вірусів​

11 грудня 2020, 16:18
Ляшко розповів про ситуацію з грипом в країні і закликав приготуватися до нових вірусів.
​У МОЗ закликали українців готуватися до нових вірусів​
Ляшко розповів про ситуацію з грипом в Україні / УНІАН

В Україні захворюваність на ГРВІ та грип на даний момент не відрізняється від показників попередніх років і зменшення цієї тенденції не спостерігається. Однак влада готує медицину до нових вірусів.

Як повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко аномального зростання простудних сезонних захворювань на даний момент в Україні немає. ​

"Зараз ми не бачимо ні аномального зростання, тобто не відрізняється від попередніх років. Але і не бачимо, наприклад, меншої кількості випадків захворювання в порівнянні з попередніми роками", - розповів в інтерв'ю ТСН Ляшко.

Ляшко також зазначив, що під час нинішнього спалаху коронавірусу, в багатьох країнах захворюваність на грип та ГРВІ істотно впала – в десятки, а то і в сотні разів.

читайте такожПодвійний удар вірусів: Степанов попередив про спалах COVID-19 І назвав терміни

При цьому Ляшко каже, що стабілізації ситуації з коронавірусом в Україні можна очікувати тільки в тому випадку, якщо бізнес і громадяни будуть дотримуватися карантинних вимог. В першу чергу, це про носіння масок, дотриманні дистанції і виконанні введених обмежень.

"Щодо нових вірусів, нам треба бути готовими. І коронавірусна хвороба показала, що відсутність готовності країн до реагування призводить до значного навантаження на систему охорони здоров'я, і на економіку країн. Тому, я думаю, що після пандемії коронавірусу кожна країна перегляне своє ставлення саме до готовності системи охорони здоров'я до реагування на невідомі потенційні збудники", - заявив Ляшко.

Коронавірус в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти