У МінТОТ вимагають не називати Крим " анексованим"

21 листопада 2020, 22:55
Чиновники стверджують, що даний термін некоректний.
Україна, Крим, прапор
Чиновники просять правильно озвучувати статус Криму / УНІАН

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій рекомендували українцям не вживати щодо Криму термін "анексія", оскільки він є за своєю суттю помилковим.

"Єдина країна, яка називає Крим і Севастополь анексованими — це Російська Федерація. Вся міжнародна спільнота використовує формулювання "тимчасово окуповані території" як щодо півострова, так і щодо Донбасу. Дозволяється також використання формулювання" спроба анексії "по Криму, але не"анексія". Це вкрай важливо і для нас в тому числі. Це підкреслює відповідні зобов'язання РФ з міжнародного гуманітарного права", - цитує Радіо Свобода заступник міністра МінТОТ Ігоря Яременка.

За словами чиновника, термін "анексія" лише підтверджує російську гіпотезу про неможливість повернення Криму до складу України, і він назавжди залишиться частиною РФ.

відео дня

"Ми з цим абсолютно не згодні, а, отже, настійно просимо користуватися терміном "тимчасова окупація", адже Крим, Я впевнений, повернеться під контроль України", — підкреслив заступник міністра.

читайте такожУ Криму назвали крадіжку причиною відсутності води

Новини Криму

  • 6 листопада влада Словаччини заявила про те, що зацікавлена в участі в реалізації української ініціативи зі створення Кримської платформи.

  • 16 жовтня президент Туреччини Реджеп Ердоган в ході спільної прес-конференції зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським заявив, що Туреччина усвідомлює важливість України в контексті регіональної стабільності і безпеки. Анкара не визнає Крим територією РФ і надалі як і раніше має намір підтримувати територіальну цілісність Української держави.

  • 16 жовтня український президент Володимир Зеленський заявив, що Україна планує запросити Туреччину у переговорний процес щодо повернення Криму під політичний контроль Києва. Українська сторона вважає, що позиція Анкари зіграє важливу роль у Кримській платформі.

  • 6 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що Європейський Союз готовий приєднатися до нової платформи з деокупації Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти