У Міносвіти підтримали ідею створення приватного вишу "Метінвест політехніка"

19 липня 2021, 16:20
За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, це велика гарна подія на Донбасі за підтримки потужного інвестора.
У Міносвіти підтримали ідею створення приватного вишу 'Метінвест політехніка'

Компанія "Метінвест" починає будувати в Маріуполі університетське містечко першого приватного технічного вишу "Метінвест політехніка".

Уже представлено макет головного корпусу майбутнього гірничо-металургійного вишу, йдеться у сюжеті "24 каналу".

Зазначається, що будівлю споруджуватимуть за дизайном відомого нідерландського архітектора Хірокі Мацуура.

відео дня

У цьому вищому навчальному закладі готуватимуть фахівців у сфері металургії та гірничої справи. Викладатимуть в університеті науковці і практики з Німеччини, Польщі, Португалії, а також українські педагоги з інших вишів і фахівці з "Метінвесту". Водночас студенти проходитимуть стажування на металургійних підприємствах.

У Міністерстві освіти та науки України позитивно оцінили ідею створення недержавного вишу. За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, це велика гарна подія на Донбасі за підтримки потужного інвестора - "Метінвесту".

"Я думаю, що це великий хороший приклад і для наслідування всім іншим територіям, якщо ми хочемо розвивати цю державу як високотехнологічну і високоприбуткову і конкурентоспроможну в майбутньому", - зазначив Шкарлет.

Водночас генеральний директор групи компаній "Метінвест" Юрій Риженков заявив, що металургія повинна стати екологічно чистішою, вуглецево-нейтральною, більш автоматизованою і діджитальною. А для цього потрібні люди, які це робитимуть.

"І ось саме "Метінвест політехніка", я впевнений, дасть тих людей, які зможуть реалізувати ці плани, дасть новий поштовх економіці всієї країни. І я впевнений, призведе до успіху країни загалом", – підкреслив Риженков.

Завершити будівництво першого навчального корпусу "Метінвест політехніка" планують до вересня 2022 року. Виш уже формує штат, розробляє навчальні програми, залучає до освітньої роботи міжнародних партнерів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти