У Києві підроблено 10% COVID-сертифікатів - дані Держпродспоживслужби

6 листопада 2021, 16:39
140
За даними голови Держпродспоживслужби, в столиці України щодня працюють 40 моніторингових груп, які перевіряють у людей наявність СOVID-сертифікатів.
COVID-сертифікат
У Києві підроблено 10% COVID-сертифікатів -дані Держтребслужби / Reuters

Оскільки в Україні потужна антивакцинальна кампанія, через яку багато українців відмовляються від щеплення проти коронавірусу і купують собі фальшиві COVID-сертифікати. Про це заявив в ефірі каналу "Україна 24"керівник Головного управління Держспоживслужби в Києві Олег Рубан.

За його словами, лише в Києві щодня працюють 40 моніторингових груп, які перевіряють у жителів столиці наявність COVID-сертифікатів про щеплення або негативного тесту на коронавірус.

"Приблизно 10% таких документів сумнівні. Загальна проблематика-антивакцинальна кампанія в цілому. Деякі політики, медики і публічні особи відзначають, що вакцинація – загроза для життя людства. На жаль, боротьба з антивакцинаторами дуже слабка. Це необхідно змінювати на державному рівні", - сказав Рубан.

відео дня

читайте такожВимоги щодо тестів та COVID-сертифікатів: МОЗ опублікувало правила пасажирських перевезень

Нагадаємо, раніше заступник керівника МОЗ Марія Карчевич заявила про те, що якщо буде доведено-медичний запис про вакцинацію від COVID-19 недостовірна, то вона повинна бути скасована і сертифікат повинен бути анульований.

"Це, очевидно, відбудеться після того, як доведена вина і сам факт підробки даних. Випадків позбавлення сертифікатів поки не було", - зазначила чиновниця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти