В Іспанії затримали блогера Анатолія Шарія

5 травня 2022, 10:54оновлено 5 травня 2022, 15:33
Українська спецслужба підозрює Анатолія Шарія в скоєнні злочинів, передбачених двома статтями КК України - в першу чергу, в державній зраді.
Наручники, Шарій
Анатолій Шарій / скріншот з відео, ua.depositphotos.com

В Іспанії місцеві правоохоронці затримали проросійського блогера Анатолія Шарія, якого СБУ давно підозрювала у державній зраді. Про це повідомляється на офіційному Telegram-каналі української спецслужби.

Як кажуть в СБУ, затримання Шарія стало можливо завдяки тісній роботі з офісом генерального прокурора, міжнародними партнерами і в результаті багаторівневої спецоперації українських правоохоронців.

Українська спецслужба підозрює Шарія у скоєнні злочинів, передбачених двома статтями КК:

  • ст. 111 (державна зрада);
  • ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак).

На думку слідчих СБУ, Шарій багато років займався протиправною діяльністю на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Більш того, є підстави вважати, що блогер діяв на замовлення іноземних структур, ворожих до України.

читайте такожБлогера Шарія знайшли в Іспанії у віллі за мільйон євро: продовжує вести проросійську політику

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що в умовах війни Росії проти України рішенням РНБО припинена діяльність низки політичних партій, у яких є зв'язки з країною-агресором. Про це керівник держави заявив у своєму відеозверненні.

Діяльність партій припинена на весь час дії воєнного стану.

"Рішенням РНБО на час дії воєнного стану призупиняється діяльність партій ОПЗЖ, партія Шарія, Опозиційний блок, наші, Соціалістична партія, Союз лівих сил, Прогресивна соціалістична партія, Ліва опозиція, Держава, Партія соціалістів, Блок Володимира Сальдо", - заявив Зеленський.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти