У Харкові - вибухи, окупанти завдали щонайменше 4 удари по місту: що відомо

16 вересня 2023, 11:36оновлено 16 вересня 2023, 13:52
У Повітряних силах попередили про загрозу застосування окупантами балістичного озброєння у низці регіонів України.
Дим, ракета
У Харкові прогриміли вибухи / pixabay, Міноборони РФ

У суботу, 16 вересня, у Харкові пролунали вибухи. Окупанти завдали щонайменше чотири удари по місту. Жителів закликали залишатися в укриттях.

"У Харкові чути звуки вибухів. Закликаю всіх бути обережними та перебувати в укриттях", - написав у Telegram мер міста Ігор Терехов.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов уточнив, що окупанти завдали щонайменше 4 удари по місту Харків.

відео дня

Екстрені служби виїхали на місця влучання.

У Повітряних силах попередили, що у Київській, Чернігівській, Черкаській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Миколаївській, Запорізькій, Одеській областях – загроза застосування балістичного озброєння. У цих регіонах оголошена повітряна тривога.

Оновлено. РФ завдала 5 ракетних ударів по Холодногірському району Харкова. Відомо про 5 постраждалих цивільних.

Як розповів голова обласної військової адміністрації Харківської області Олег Синегубов у Telegram, окупанти били по місту били ракетами С-300.

"За попередньою інформацією медиків, поранено 5 цивільних, стан постраждалих - легкий та середній, загрози життю немає", - додав голова ОДА.

Екстрені служби продовжують ліквідувати наслідки влучань.

Ракетні удари РФ по Україні

Речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що у країни-агресора Росії станом на осінь 2023 року в рази менше ракет, ніж було у 2022 році. Разом з тим він звернув увагу на те, що у РФ виробництво ракет триває, при цьому в них досі присутні західні комплектуючі.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов прокоментував питання про те, скільки ракет і ударних дронів мають окупанти РФ. За його словами, в більшості випадків країна-агресор одразу ж використовує всі дрони та ракети, які встигає виробляти.

Іран може передати Росії свої ракети малої та великої дальності, які окупанти використовуватимуть для ударів по Україні. Ці ракети будуть вбивати невинних людей. Про це заявив військовий аналітик і полковник Петро Черник.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти