Вночі в Одесі лунали вибухи: що відомо про ракетний удар РФ

30 серпня 2023, 06:59оновлено 30 серпня 2023, 08:01
4340
Російські окупанти запустили крилаті ракети "Калібр" з акваторії Чорного моря.
Дим, ракета
Окупанти атакували Одесу ракетами / Колаж: Главред, фото: pixabay, Міноборони РФ

У ніч на 30 серпня в Одесі під час повітряної тривоги були чутні звуки вибухів. Російські окупанти атакували регіон ракетами.

Близько третьої години ночі у Повітряних силах ЗСУ повідомили про ракетну небезпеку для Одеської області й закликали українців пройти в укриття. Окупанти запустили крилаті ракети "Калібр" з акваторії Чорного моря.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер підтвердив, що росіяни атакують регіон ракетами і закликав не знімати роботу протиповітряної оборони.

відео дня

"Російські терористи атакують Одеську область ракетами. Жителі та гості регіону, будь ласка, будьте в укриттях! Не знімайте роботу ППО, не допомагайте ворогові!" - написав Кіпер у Telegram.

Ракетний удар по Києву

У ніч на 30 серпня в Києві пролунали вибухи. У міській адміністрації повідомили про роботу сил ППО. Двоє людей загинули, ще троє - постраждали в результаті падіння уламків збитих російських ракет.

Начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що такої потужної атаки Київ не відчував з весни.

"Ворог здійснив масовану, комбіновану атаку з використанням безпілотників і ракет. Спочатку окупанти застосували ударні БПЛА (попередньо, боєприпаси "Shahed"). Кілька груп дронів прямували до Києва за різними напрямками. Незабаром до столиці полетіли ракети, запущені з бортів стратегічної авіації Ту-95мс. Всього силами і засобами протиповітряної оборони було знищено понад 20 ворожих цілей", - йдеться у повідомленні.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти