У "Дії" не буде функцій, пов'язаних із мобілізацією - голова Мінцифри

19 лютого 2024, 20:59
У застосунок "Дія" не додаватимуть сервіси, які пов'язані з мобілізацією - навіть у межах нового законопроєкту, заявив керівник Мінцифри Федоров.
Дія, Федоров
За словами Михайла Федорова, електронний реєстр військовозобов'язаних зобов'язаний бути вкрай якісним / колаж Главред, фото УНІАН

У застосунок "Дія" не додаватимуть сервіси, які пов'язані з мобілізацією, у рамках нового законопроєкту. Про це в інтерв'ю "Суспільному" заявив віцепрем'єр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Чиновник розповів, що цифрові рішення в питанні виклику до територіальних центрів комплектації та соцпідтримки залежатимуть від законопроєкту про мобілізацію, який Верховна Рада нещодавно підтримала в першому читанні.

За словами Федорова, електронний реєстр військовозобов'язаних має бути вкрай якісним - для того, щоб не було випадків, коли людина залишається "поза радарами".

відео дня

Водночас, вважає чиновник, на підставі даних у реєстрі зобов'язані ухвалювати рішення про мобілізацію - скільки людей і в яких регіонах.

"Я не хочу говорити про можливі сценарії, тому що закон ще готується до другого читання. Єдине, можу ще раз запевнити, що в "Дії" не планується надсилати повістки. Там не буде сервісів, пов'язаних із мобілізацією - у якому б форматі Рада не ухвалила законопроєкт", - розповів віцепрем'єр.

Законопроект про мобілізацію

Як повідомляв Главред, 7 лютого Верховна рада ухвалила в першому читанні урядовий законопроєкт про мобілізацію. За нього проголосували 243 нардепи.

Також народний депутат Ярослав Железняк заявив, що законопроєкт про посилення мобілізації можуть ухвалити до кінця лютого, підписати на початку березня і тоді він набере чинності у квітні. Депутати мають можливість подавати правки до 21 лютого, однак велика кількість поправок може сповільнити процес розгляду законопроєкту.

Крім цього, 9 лютого Кабмін розширив повноваження територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на період мобілізації. Тепер ТЦК цілодобово проводитимуть медичні огляди та психологічні обстеження військовозобов'язаних.

Як повідомлялося раніше, президент Зеленський не буде підписувати законопроєкти, які стосуватимуться обов'язкової мобілізації жінок. Він зазначив, що не підтримує обов'язкову мобілізацію жінок, але може розглянути аргументи щодо зниження вікового "порогу".

Вас можуть зацікавити такі тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти