Україна посилює захист ТЕС і залізниць: головне зі Ставки Зеленського

25 квітня 2024, 18:33оновлено 25 квітня, 19:41
746
Аналітики переконані, що найближчим часом Росія спробує завдати по Україні масованого удару, "передвісником" були атаки "Шахедів".
ракета, пво, жд, железная дорога, залізниця, уз
РФ, імовірно, завдаватиме ударів по логістиці ЗСУ / Колаж Главреда. Фото: УНІАН, Міноборони РФ

Президент Володимир Зеленський доручив посилити додатковими засобами ППО і РЕБ обʼєкти критичної інфраструктури, по яких ворог нещадно бʼє усю весну. Глава держави доповів про Ставку у четвер, 25 квітня.

Головну увагу військово-політичне командування звернуло на захист від ракетних ударів Росії. У повідомленні Зеленського вказується, що ідеться не тільки про прикриття енергообʼєктів, а й транспортних.

"Була велика й детальна доповідь прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо прикриття життєво необхідних для країни об’єктів - не лише енергетичних, а й соціальних, безпекових, транспортних, забезпечення зв’язку тощо. По всіх галузях та всіма доступними нам засобами: інженерним, ППО та РЕБ. Зробив відповідні доручення та визначив терміни реалізації", - зазначив Зеленський.

відео дня

Що таке Ставка Верховного Головнокомандувача ЗСУ?

Ставка Верховного Головнокомандувача Збройних сил України (СВГ) – надзвичайний орган найвищого військового керівництва України, який у період реальної війни-агресії здійснює стратегічне управління Збройними силами України та іншими військовими формуваннями держави. Робочим органом є Генеральний штаб ЗСУ, пише Вікіпедія.

Також Зеленський і Сирський отримали зведення з фронту.

"Основні напрямки, наші дії та ймовірні дії ворога, забезпечення війська всім необхідним", - додав президент.

Третє питання Ставки - контракти.

"Продовжуємо підсилювати власних виробників. Уцьому напрямі працюємо, зокрема, з партнерами, щоб виготовляти озброєння в Україні іноземним коштом. Ця галузь допомагає нам вистояти зараз і має величезну експортну перспективу після перемоги. Максимально сприяємо її розвитку. Раз на тиждень буду отримувати доповідь про нові контракти за звітний період", - уточнив глава держави.

Удари Росії по Україні - вибухи сьогодні

У четвер, 25 квітня, під час оголошеної повітряної тривоги російські війська завдали удару керованим авіаційним боєприпасом (КАБ) по Сумах. Окупанти атакували обʼєкт інфраструктури.

Крім того, росіяни вдарили по Балаклії на Харківщині - біля залізничного вокзалу.

Цього ж дня Росія атакувала українські об'єкти - на Черкащині та на Херсонщині. Зокрема, в Херсонській області були зафіксовані влучання в об'єкт критичної інфраструктури, приватні автомобілі та газопровід. Через російську агресію 3 людини отримали поранення.

Саме удари Росії по обʼєктах критичної інфраструктури, за даними ЗМІ, нібито переконали Білий дім передати Україні ракети ATACMS більшої дальності.

В інтервʼю ВВС очільник розвідки Кирило Буданов нещодавно заявив, що на Україну найближчим часом чекає важкий період на фронті. Ситуація може загостритися у період середина травня - початок червня цього року. Але ця ситуація буде не катастрофічною.

На думку експерта Олега Жданова, найближчим часом країна-агресорка Росія спробує влаштувати "похід ва-банк" та завдаватиме масованих ракетних ударів по Україні. Жданов наголосив, що атака безпілотниками по Київщині 23 квітня може бути передвісником масованого удару по Києву.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти