Українським школярам заборонять користуватися гаджетами: у МОН зробили заяву

14 листопада 2023, 13:01
В українських школах можуть заборонити дітям використовувати гаджети. У Міністерстві освіти і науки прокоментували заяву.
Українським школярам заборонять користуватися гаджетами
Українським школярам заборонять користуватися гаджетами / колаж: Главред, фото: pexels

Останнім часом в онлайн-медіа швидко поширюється інформація про те, що українським школярам заборонять використовувати гаджети в школі. У Міністерстві освіти і науки України прокоментували чутки.

На своєму офіційному сайті відомство спростувало інформацію і повідомило, що подібні рішення в Україні не приймалися.

У зв'язку з поширенням неправдивої інформації в онлайн-медіа про те, що МОН заборонило користуватися гаджетами в школах, повідомляємо: Міністерство освіти і науки України не приймало рішень про заборону користуватися гаджетами в закладах загальної середньої освіти.

відео дня

Також у Міністерстві освіти розповіли, що навпаки закликають учнів використовувати гаджети та планшети для навчальних цілей, дотримуючись інформаційної гігієни.

"Ми закликаємо учнів користуватися телефонами і планшетами в школах тільки для навчальних цілей або екстреного зв'язку з рідними і близькими і не використовувати їх для розваг під час занять. Також просимо батьків та вчителів пояснювати учням, чому важливо активно працювати на уроках, дотримуватися академічної доброчесності та інформаційної гігієни",- додали у відомстві

Також там акцентували увагу на крайній необхідності перевіряти факти і довіряти тільки офіційним джерелам інформації.

"Будьте уважні: перевіряйте факти і читайте тільки офіційні джерела. Достовірну інформацію ви можете знайти на офіційному сайті МОН".

У МОН заборонили школярам використовувати гаджети
У МОН заборонили школярам використовувати гаджети / скріншот сайт МОН

Раніше ми писали, що дітей часто дуже важко просити взяти з собою обід. Особливо, якщо ви наполягаєте, щоб ваша дитина їла котлети або суп під час перерви. Швидше за все, в такому випадку школяр просто купить газованої води або чіпсів в їдальні. Главред розповів, що давати дитині з собою в школу на перекус, щоб вона це з'їла із задоволенням.

Також, в нинішні непрості часи батькам дуже важливо докладати зусиль до того, щоб у дитини був сформований режим дня, адже він дозволяє відчути порядок і "нормальність" життя. Ми розповідали, як правильно вибудовувати режим дитині, коли потрібно ходити в школу.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти