Українців чекає посилення мобілізації в 2024 році- Золотарьов

8 грудня 2023, 15:22
1967
Як каже політолог Андрій Золотарьов, дефіцит людей і снарядів в ЗСУ доведеться покривати посиленням мобілізації в наступному році.
Золотарьов, мобілізація
Українців в 2024 році, скоріше за все, чекає посилення мобілізації - Золотарьов / колаж Главред, фото УНІАН

Українців у 2024 році, швидше за все, чекає посилення мобілізації. Про це в інтерв'ю Главреду розповів політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

"Є закономірність - якщо не вистачає ракет і снарядів, цей дефіцит покривається людьми. Тобто по суті нас чекає посилення мобілізації. Безумовно, будуть скасовані багато пільг по мобілізації ‒ все це ми побачимо в 2024 році, оскільки стримування наступу загрожує втратами, і їх потрібно покривати", - сказав він.

Хто такий Андрій Золотарьов

Андрій Володимирович Золотарьов (нар. 15 травня 1965, Дніпропетровськ) — український політолог, керівник Центру "Третій сектор". Політконсультант Олександра Рябченка (1994), Володимира Литвина( 1994), Юлії Тимошенко (1996-97), повідомляє Вікіпедія.

відео дня

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, в Україні планують внести зміни до Порядку проведення мобілізації. Законопроект буде поданий до Верховної Ради після попереднього узгодження його з Генеральним штабом.

Також Україна впроваджує Електронний кабінет для військовозобов'язаних призовників, який буде містити їх особисті дані. У Міністерстві оборони розглядають зміни в процесі мобілізації, включаючи можливу необхідність з'являтися у військкоматі протягом 48 годин.

Крім цього, у Верховній Раді України внесли пропозиції щодо можливих змін в системі мобілізації. Серед них - встановлення відстрочки від призову для студентів, педагогів, осіб певного вікового складу, ветеранів та родичів інвалідів.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти