Українців змушують платити за опалення з холодними батареями: в чому причина

1 листопада 2021, 13:50оновлено 1 листопада 2021, 14:52
За законом можна зафіксувати низьку температуру у квартирі та зажадати компенсацію, говорить експерт.
Опалення, батареї
/ УНІАН

В Україні нерідко житлові будинки підключають до опалення із запізненням, при цьому з мешканців вимагають оплату за тепло в повному обсязі.

Про те, чому так відбувається і як боротися з свавіллям розповів у коментарі виданню Оbozrevatel глава Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

За його словами, за законом можна зафіксувати низьку температуру в квартирі, викликати комісію за участю обслуговуючої компанії і написати заяву з вимогою провести перерахунок.

"Але на практиці отримати перерахунок практично неможливо...У тебе сьогодні в квартирі холодно. Поки ти будеш збирати всіх представників, може пройти тиждень і в квартирі вже може бути тепло", – говорить експерт.

Він звернув увагу на те, що можливі і більш прозаїчні причини – повітря в батареях. В такому випадку керуюча компанія (ЖЕК) повинен вирішити проблему. В першу чергу, якщо батареї холодні, потрібно звернутися до тих, кому ви платите за утримання будинку та прибудинкової території.

Попенко додав, що іноді в квартирі холодно навіть після того, як вмикають батареї. Це може відбуватися через великі тепловтрати. В такому випадку доведеться займатися утепленням вікон, дверей, стін.

читайте такожТарифи на газ злетять: кого в листопаді змусять розщедритися

Раніше повідомлялося про те, що в жовтні і листопаді 2021 року газопостачальна компанія Нафтогаз України буде поставляти природний газ побутовим споживачам за новою ціною.

Згідно з рішенням, Кабінет Міністрів зобов'язав переможця конкурсу на постачальника" останньої надії " (Нафтогаз України) зрівняти ціни ППН з поточними цінами НАК на газ для населення і бюджетників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти