Українцям дозволять одружуватися онлайн: як працюватиме нововведення

2 вересня 2021, 13:29
Сервіс планується запустити вже восени. У Мінцифри повідомили перші подробиці.
весілля_кольцо-кольца_брак_рози_бракосполучення
Процедура оформлення шлюбу буде спрощена / 1zoom.ru

В Міністерстві цифрової трансформації України цієї осені планують запустити можливість для громадян подати заяву на реєстрацію шлюбу через портал електронних послуг "Дія".

В даний час послуга в розробці, а її презентація здійсниться на Diia Summit в кінці жовтня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Першого вересня було прийнято постанову, завдяки якій ми спільно з Мін'юстом зможемо реалізувати послугу подачі заяви на реєстрацію шлюбу через" дію", щоб життя українців було ще зручніше", - зазначив керівник з розвитку е-послуг в Мінцифри Мстислав Баник.

відео дня

Що ще додадуть

Також українці зможуть подати заяву для отримання повторних свідоцтв про шлюб, народження, смерть, зміну імені та отримати виписки з державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Передбачається, що адміністративний збір за послугу також можна буде сплатити через додаток "Дія".

"Дія" в дії: що є і що планують додати

Українці зможуть повністю відмовитися від паперової прописки в кінці жовтня або на початку листопада. Планується дозволити жителям усіх міст України з ID-паспортом змінювати місце реєстрації за допомогою сервісу "Дія".

Варто зазначити, що з 23 серпня цього року в Україні електронні паспорти прирівнюються до паперових, відповідно до закону № 4355, який був прийнятий Верховною Радою і підписаний Главою держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти