Україна занурюється в дефіцит палива: наслідки блокади польського кордону

25 листопада 2023, 23:27
743
Проблеми з паливом через блокування польських кордонів вже наздогнали Україну.
Україна занурюється в дефіцит палива
Україна занурюється в дефіцит палива / колаж: Гларвед, фото: УНІАН

Блокада польських перевізників на кордоні з Україною призвела до проблем з постачанням палива в Україні. Про це повідомили у Мінагрополітики.

В ефірі телемарафону 25 листопада міністр аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич заявив, що для експорту зерна ситуація на кордоні не є критичною. Зараз Україна може експортувати продовольчі товари залізничним способом і через порти.

Однак блокада польських кордонів все ж принесла свої тяжкі наслідки.

відео дня

"Через українсько-польський кордон рух наших вантажних авто заблоковано. І зрозуміло, що це знижує рівень продовольчого експорту...Однак ми бачимо проблеми з такими важливими поставками як, наприклад, паливо для України. Це теж потрібно враховувати", - додає Дмитрасевич.

Блокада польських кордонів

Нагадаємо, що 6 листопада польські перевізники заблокували кордон з Україною. В результаті страйку польських перевізників 6 листопада, на трьох прикордонних пунктах з боку Польщі стали спостерігатися труднощі в русі вантажівок.

Польща блокує рух вантажівок з України. Напередодні поляки почали страйк на трьох КПП, покликаний скасувати "транспортний безвіз" для вантажівок з України. Польща не приймає вантажівки з України через пункт пропуску "Ягодин".

Польські фермери, які приєдналися до блокади перевізників на кордоні з Україною, планують продовжити свій протест до 3 січня. Як повідомляє видання Wiadomosci Rolnicze Polska, що спочатку вони планували блокувати перетин кордону до суботи, але тепер заявляють, що блокада триватиме 24 години на добу до 3 січня.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти