З лазерами і ракетами, але без пілотів: в Росії виробляють нові гвинтокрили

25 листопада 2023, 22:59оновлено 25 листопада 2023, 23:57
У Москві похвалилися серійним виробництвом безпілотних гвинтокрилів.
У Росії виробляють нові вертольоти
У Росії виробляють нові вертольоти / колаж: Главред, фото: росЗМІ

Новий російський ударний БпЛА "Терміт" може нести високоточні ракети з лазерним наведенням і зовні схожий на гвинтокрил. Про це повідомили в Defense Express.

Під час візиту заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва в Московський індустріальний парк "Руднєво", йому продемонстрували виробництво гвинтокрилів "Терміт".

Стало відомо, що контракт на невідому кількість цих дронів був підписаний у 2021 році з відносно коротким терміном виконання.

відео дня

Сам "Терміт" вперше продемонстрували ще в 2020 році, тоді повідомлялося, що всі БПЛА повинні пройти випробування до кінця 2021 року, а надходження їх в армію повинно було початися в 2022 році.

Головне завданням цього безпілотного гвинтокрила - інтеграція в нього можливості запуску керованих ракет С-8л з напівактивним лазерним наведенням. Фактично, це аналог APKWS, але зі значно більшим ступенем преробки базового реактивного снаряда.

На виставках цей дрон був продемнстрований з трьома пусковими. Ще одна його особливість полягає в тому, що дальність його удару складається з 6 кілометрів, а оснащення з осколково-фугасної бойової частини. При цьому, для наведення на ціль "Терміт" може бути оснащений спеціальною оптико-прицільною станцією.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти