Україна звернулася до США з приводу Донбасу і НАТО

6 березня 2021, 12:36оновлено 6 березня 2021, 13:27
В Офісі президента хотіли б залучити Штати до нормандського формату і отримати чіткий сигнал про членство України в Північноатлантичному альянсі.
США, Євросоюз та Україна повинні координувати свої дії, вважають в ОП / УНИАН
США, Євросоюз та Україна повинні координувати свої дії, вважають в ОП / УНИАН

В Офісі президента вважають за необхідне залучити США до мінських переговорів і переговорів у нормандському форматі щодо Донбасу. Там переконані, що участь Вашингтона дозволить зробити переговорний процес ефективнішим.

Про це заявила заступник глави Офісу президента Юлія Свириденко. Вона зазначила, що США, Євросоюз та Україна повинні координувати свої дії, передає пресслужба ОП.

"Ми повинні працювати разом для захисту демократії та свободи і протистояння авторитарному режиму. Ми високо цінуємо Вашу участь у боротьбі з режимами, які порушують міжнародне право", - сказала Свириденко.

Крім того, Свириденко зазначила, що Україна хоче отримати чіткий сигнал від США про членство України в НАТО.

"Ми прагнемо посилити військову співпрацю між США та Україною для подальшого збільшення вартості будь-якої нової військової агресії. Ми повинні протистояти всім аспектам гібридної війни разом. Сюди входять кіберзагрози, протидія інформаційним атакам і системній пропаганді", - зазначила заступник глави Офісу президента.

читайте такожВійськовий експерт пояснив, навіщо США участь у нормандських переговорах

Участь США в нормандському форматі - про що раніше писав Главред:

  • 1 лютого президент України Володимир Зеленський заявив, що хотів би, щоби глава Білого дому Джо Байден приєднався до переговорів у нормандському форматі.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сумнівається, що США зможуть повноцінно приєднатися до нормандському формату (Україна, Росія, Німеччина, Франція) для врегулювання ситуації на Донбасі, хоча, за повідомленнями ЗМІ, Джо Байден розглядає приєднання до нормандської четвірки.
  • У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що розширення нормандського формату за рахунок США потрібно Україні, щоби відійти від виконання Мінських домовленостей.
  • Військовий експерт Олег Жданов пояснив, чому Путін погодиться на участь США в нормандських переговорах щодо Донбасу і що буде, якщо він чинитиме опір.

Вступ України до НАТО - останні новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти