Дні Путіна будуть полічені: експерт назвав умову "палацового перевороту" в РФ

3 лютого 2021, 09:35оновлено 8 лютого 2021, 09:54
Олег Жданов пояснив, чому Путін погодиться на участь США в нормандських переговорах щодо Донбасу і що буде, якщо він чинитиме опір.
Путина
Путіна можуть відсторонити від влади / УНІАН

Президент Росії Володимир Путін не зможе перешкоджати розширенню нормандського формату за рахунок США. Інакше Штати підуть на будь-які кроки з розгойдування ситуації в РФ та усунення Путіна від влади.

Таку думку озвучив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов у коментарі Главреду. За словами експерта, також Росія не зможе вийти з цього переговорного процесу щодо Донбасу в разі приєднання до нього Сполучених Штатів, тому що це – "менше зло" для самого Путіна і його оточення.

"Якщо Росія встане в позу через приєднання до переговорів США, то вже в найближчі півроку Штати поставлять особисто Путіна перед дилемою: або він йде на компроміс, який запропонують американці, або вони його усунуть від влади. Іншими словами, вибору у Путіна не буде. Якщо Володимир Володимирович стане битися, тоді на Росію чекає "бунт, безглуздий і нещадний", - спрогнозував військовий експерт.

Жданов вважає, що щойно еліта, наближена до Путіна, домовиться із Заходом, дні господаря Кремля будуть полічені. Експерт припустив, що впродовж дуже короткого часу відбудеться "палацовий переворот".

Переговори щодо Донбасу - про що раніше повідомляв Главред:

  • У Берліні 12 січня пройшли переговори радників лідерів країн нормандського формату з питань врегулювання конфлікту на Донбасі.
  • У Кремлі заявили, що за підсумками дискусії сторонам не вдалося знайти компроміс, проте була досягнута домовленість про проведення нового переговорного раунду.
  • 27 січня відбулася чергова зустріч політичних радників лідерів України, Німеччини, Франції та Росії. Україну на нормандських переговорах представляв керівник Офісу президента Андрій Єрмак.
  • Під час зустрічі сторони обговорили кроки, які могли б активізувати процес встановлення миру на Донбасі. Сторони також домовилися зустрітися знову, щоби продовжити консультації з питань врегулювання конфлікту на Донбасі.
  • 1 лютого президент України Володимир Зеленський заявив, що хотів би, щоби глава Білого дому Джо Байден приєднався до переговорів у нормандському форматі.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сумнівається, що США зможуть повноцінно приєднатися до нормандського формату (Україна, Росія, Німеччина, Франція) для врегулювання ситуації на Донбасі, хоча, за повідомленнями ЗМІ, Джо Байден розглядає приєднання до нормандської четвірки.
  • У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що розширення нормандського формату за рахунок США потрібно Україні, щоби відійти від виконання Мінських домовленостей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти