Україна оновила правила в'їзду з Криму і Донбасу: названі нові умови

27 серпня 2020, 13:30
955
Правила в'їзду дійсні для іноземців та осіб без громадянства.
Кордон з Кримом
Пункти пропуску з анексованим Кримом відкриваються з 29 серпня / Держприкордонслужба

У зв'язку з встановленими Кабміном змінами правил в'їзду в Україну, іноземці та особи без громадянства будуть за новими умовами в'їжджати на підконтрольні Києву території. Зокрема, для цього їм знадобиться страховий поліс і проходження обов'язкової самоізоляції.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства з питань окупованих територій.

У повідомленні наголошується, що громадяни іноземних держав, а також особи, які не мають громадянства, прибуваючи на територію України через КПП у анексованому Криму та окупованому Донбасі, повинні мати при собі страховий поліс, який включає витрати на лікування коронавірусної інфекції. Поліс повинен бути дійсним -визнаються документи, які видані страховими компаніями з реєстрацією в Україні або іноземними компаніями з представництвом на території України.

Правила в'їзду в Україну з окупованих Криму та Донбасу

  • Наявність страхового поліса (з дією на території України та витратами, пов'язаними з COVID-19)
  • Проходження самоізоляції або обсервації

Крім того, всі категорії громадян, які приїжджають через пункти пропуску з Кримом і Донбасом, відправлять на самоізоляцію. Якщо проведений ним ПЛР-тест на коронавірус виявиться негативним, самообсервація може бути перервана достроково.

Щоб пройти самоізоляцію, потрібно завантажити і встановити на своєму смартфоні додаток Дія. Ті, хто не зможе інсталювати програму, підлягають обсервації. Не потрібно проходити самоізоляцію дітям до 12 років, а також співробітникам міжнародних організацій і місій, які мають дозвіл на роботу в Україні.читайте такожКарантин в Україні до 1 листопада: що зміниться і які чекають обмеження

Нагадаємо, в середу, 26 серпня, в Україні продовжили карантинні обмеження до 1 листопада. Пролонгація протиепідемічних заходів пов'язана із зростанням кількості захворювань на COVID-19.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти