Україна не може оснастити навіть 4 бригади через брак зброї - Зеленський

15 вересня 2024, 22:08оновлено 15 вересня, 23:57
238
Президент заявив, що причиною браку озброєння є затримки з допомогою від партнерів.
Зеленский, ВСУ
В Україні серйозний дефіцит озброєння / Колаж: Главред, фото: 22 окрема механізована бригада, ОП

В Україні серйозні проблеми з озброєнням українських захисників. Через серйозний брак не вдається оснастити навіть 4 з 14 бригад. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю журналісту Фаріду Закарії на CNN.

Причиною цього є дуже повільне постачання військової допомоги від партнерів. Проблема стала більшою через восьмимісячну паузу, коли Конгрес США не ухвалював необхідне рішення про допомогу.

"По-перше, все відбувається дуже повільно. По-друге, нам потрібно підготувати 14 бригад. Досі в нас цього немає, і з цього пакета ми не оснастили навіть 4 (бригади - ред.) ... Ми використовували все, що могли. Ми передали те, що у нас є в резервах, те, що є на складах або в резервних бригадах, які нам зараз потрібні. Ми забрали всю зброю, яка в них була", - сказав Зеленський.

відео дня

Військова допомога - останні новини

Як писав Associated Press раніше, майже 6 мільярдів доларів, які США готують для України, можуть зникнути до кінця вересня. Адміністрація Байдена попросила Конгрес включити повноваження щодо фінансування до будь-якої резолюції, яку законодавці можуть ухвалити до кінця фінансового року 30 вересня, щоб фінансувати федеральний уряд і запобігти зупинці роботи. Офіційні особи заявили, що сподіваються продовжити повноваження ще на рік.

На сьогодні ЗСУ використали практично всі запаси ракет ATACMS. Джерело CNN повідомило, що, за словами українців, у межах досяжності ракетного комплексу, який Київ хоче застосувати углиб Росії, є об'єкти з виробництва зброї, що можуть бути гідними військовими цілями.

До слова, 11 вересня Велика Британія оголосила про надання Україні пакету допомоги на загальну понад 600 мільйонів фунтів стерлінгів (780 мільйонів доларів).

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти