Україна і Угорщина ухвалили рішення щодо конфлікту про втручання у вибори

6 листопада 2020, 20:16
Країни вирішили будувати конструктивний діалог.
Петер Сійярто
Петер Сійярто погодився забути конфлікт через вибори / Фото : REUTERS

Міністри закордонних справ України та Угорщини Дмитро Кулеба і Петер Сійярто врегулювали конфлікт після втручання Будапешта в місцеві вибори в Україні.

Кулеба повідомив на своїй сторінці в Facebook, що першим написав угорському колезі, коли дізнався, що той заразився коронавірусом. Сійярто у відповідь на побажання доброго здоров'я вирішив передзвонити, щоб особисто подякувати за підтримку.

"Ми нормально поговорили. Про роботу, ковід, життя і футбол. Звичайно, і про останнє падіння в наших відносинах. Петер підтримав мою пропозицію перегорнути сторінку, на якій Україна та Угорщина нещодавно обмінялися болючими ударами. Ми обидва згодні, що треба винести правильні висновки з того, що сталося два тижні тому і надалі вибудовувати конструктивний діалог. Немає альтернативи добросусідству українського та угорського народів і нашому спільному європейському та євроатлантичному майбутньому", - підкреслив Кулеба.

відео дня

читайте також"Стара пісня" : у МЗС різко взяли в облогу посла Угорщини в УкраїніЗа словами дипломата, Угорщина - це важливий для України сусід, а Петер Сійярто - його колега, з яким вони багато зробили, щоб "вивести українсько-угорські відносини з піке" і мати підтримку Угорщини в ЄС і НАТО.

Кулеба підсумував, що вони з угорським колегою домовилися дивитися матч між Динамо Київ і Ференцварошем разом Дистанційно, обмінюючись при цьому враженнями.

  • Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійятро 25 жовтня, в день місцевих виборів, закликав угорців, які проживають на Закарпатті, підтримати політичну силу Партія угорців України.​

  • Із-за незаконної політичної агітації Угорських офіційних осіб на користь однієї з політичних партій на місцевих виборах 2020, Міністерство закордонних справ запросило посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто і вручило ноту протесту​.

  • Пізніше глава МЗС назвав" жалюгідною і безглуздою " заборону на в'їзду в Україну двом чиновникам. Він зазначив, що Будапешт поки не отримав офіційного повідомлення про цю заборону.

  • За результатами, які були оприлюднені в прямому ефірі у Савіка Шустера, до міськради Ужгорода проходить Партія угорців України, оскільки вона подолала 5% бар'єр.​

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти